Medicalpark Karadeniz hastanesi üroloji uzmanı DR. Hasan TURGUT bu hafta yapmış olduğu zorlu bir Perkütan Nefrolitotomi (böbrek taşı ameliyatı) ameliyatından sonra taş kırma ve böbrek taşı tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Böbrek taşlar için çeşitli tedavi yollarının olduğunu söyleyen Dr. Turgut hastanemizde bu tedavilerin tamamının uygulandığını ifade etti. Özellikle 2 cm ve daha büyük taşların tedavi seçimine dikkat çeken Dr. Turgut yapılacak hatalı seçimin hastaya faydadan çok zarar verebileceğini ifade etti. Bu Perkütan Nefrolitotomi 2 cm’den büyük taşlar için uygulanan ve sırtından yaklaşık 1 cm kesiyle böbreğe girilerek taşların toplanması işlemidir. Bu ameliyat Medicalpark Karadeniz Hastanesinde 2 yıldan beri başarıyla uygulanmaktadır.

Diğer birçok kliniğin aksine hastalar tamamen uyutulmayıp belden aşağı anestezi ile uyuşturulmaktadır. Son derece konforlu gerçekleşen ameliyatlarda bu şekilde ameliyatın her aşaması hastaya anlatılarak sohbet niteliğinde gerçekleştirilmektedir. Ameliyat sonrası hastalar 2 gün içerisinde taburcu edilmektedir


 

Editör: Haber Merkezi