Farklı nedenlere baglı olarak ortaya çıkan göz altı morluklarına bitkisel çözüm önerileri oldukça fazla sayıda yer almaktadır. Bunların uygulanmasından önce ise yapılması gereken belli baslı hususlar bulunmaktadır. Morluklarının sebebinin bilinmesi gerekli olan baslıca husus olarak dile getirilmektedir. Kötü beslenme alıskanlıklarının yanında stres, uykusuzluk, günes ısınlarına fazla oranda maruz kalma ve alerji gibi sebepleri olabildigi gibi bazı morlukların tek sebebi ise genetik olabilmektedir. Bundan dolayı belirleyici etkenlerin tespit edilmesi bir hayli önem tasımaktadır. Aksi halde yeterli derecede sebebi ve ortaya çıkıs durumları bilinmedigi takdirde farklı unsurların tedavi amaçlı kullanılmasında bile fayda olmayacaktır.

Morlukların sebepleri
Yorgunluk, uykusuzluk ya da stres gibi psikolojik sebeplere baglı olan nedenlere dayanan göz altı morluklarına bitkisel çözüm önerilerinden en çok tercih edileni maydanozdur. 3 yemek kasıgı maydanoz ile 2 yemek kasıgı yogurdun mikser aracı ile karıstırılmasıyla olusturulan bitkisel ürünün göz altına sürülmesi yeterlidir. 15 dakika göz altında kalmasıyla birlikte morlukların büyük bölümü giderilmektedir. Daha sonrasında ise ılık suyla yıkanarak temizlenmesini saglanır. Bunun dısında mutfaklarda her zaman bulunan patates ve salatalık karısımıyla da farklı bir karısım yapılabilmektedir. Salatalık ve patatesin suyunun karıstırılmasından sonra pamuk yardımıyla göz altına sürülmesi saglanmaktadır. Biraz bekletildikten sonra morlukların geçmeye basladıgı görülmektedir. Maydanoz gibi Karoten içeren bir baska üründe üzümdür. Besleyici oldugu kadar antioksidan madde bakımından yeterli seviyenin üstünde bulunan üzüm çekirdegi ile göz altında bulunan damarların güçlendirilmesi mümkündür. Aynı zamanda morlukların yanı sıra yaslılıktan ötürü ortaya çıkan belirtilerinde giderilmesinde etkilidir. Kırısıkların tam anlamıyla çözümünde üzüm çekirdegi etkili olabilmektedir.

Tatlı badem yagı kullanımı
Yumusatıcı ve nemlendirici bir etkiye sahip olan badem yagının kozmetik ürünlerden çok daha etkili oldugu bilinmektedir. Bunun için sabah ve aksam vakitlerinde badem yagının göz altına sürülmesi önerilmektedir. Göz altı morluklarına bitkisel çözüm olan tatlı badem yagı, içerdigi K ve E vitaminleri sayesinde ciltte yenilenmeyi saglamaktadır.

Editör: Haber Merkezi