Medicalpark Karadeniz Hastanesi Diyetisyen Merve Hatipoğlu metabolizmayı hızlandırmak için tavsiyelerde bulundu. İşte hızlı metabolizma için 12 altın kuralın olduğunu ifade eden Hatipoğlu'nun listesi;

SU İÇİN!
-Metabolizma için en önemli destek her gün içeceğiniz 2-2.5 litre sudur. Uyandığınızda 1 bardak su içerek güne başlayabilirsiniz.

AÇ KALMAYIN!
-Uzun süren açlıklardan kaçının. Az ama sık aralıklarla ve mutlaka dengeli beslenmeye çalışın. Günde 5-6 öğün yiyin, öğün atlamayın. Az da olsa birşeyler atıştırmak metabolizmanın çalışmasını sağlar.

MUTLAKA KAHVALTI YAPIN!
-İyi bir kahvaltı ile tam doyum sağlayarak güne başlamak gün boyu daha zinde olmanıza ve tok hissetmenize zemin hazırlar.

İYİ KALİTEDE PROTEİN TÜKETİN!
-Sağlıklı protein tüketimi (yumurta, et, tavuk, balık, yoğurt vb.) tokluk hissiyle beraber iştah düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kas hücresi yapımını, korunmasını sağlayarak metabolizmanızı hızlandırır.

YETERLİ KALSİYUM ALIN!
-Kalsiyum yağ hücrelerinin yakımını hızlandırır, depolanmasını önler. Süt, yoğurt, peynir, badem, koyu yeşil yapraklı sebzeler en iyi kaynaklarındandır.

YEŞİL ÇAY İÇİN!
-Yeşil çay içerisindeki antioksidanlarla ve kateşin içeriğiyle yağ yakımına ve metabolizmayı hızlandırmaya destek olur.

ACI BİBER VE BAHARAT TÜKETİN!
-Acı biberdeki kapsaisin metabolizmanızı hızlandırıcı etkiye sahiptir.

TARÇIN, ZENCEFİL, ZERDAÇAL TÜKETİN!
-Bu baharatlar kan şekerinizi düzenleyerek, sindirime yardımcı olarak metabolizmanıza katkı sağlar.

LİF VE POSA ALIMINI ARTTIRIN!
-Lif, posa sindirim sırasında daha fazla enerji harcanmasını sağlayarak metabolizmanızı hızlı çalıştırır. Ayrıca uzun süren tokluk hissi sağlarlar. sebze ve meyveler, kurubaklagiller iyi posa kaynaklarındandır.

DOĞAL BESLENİN!
-Paketlenmiş, hazır gıdaların fazla tüketimi tokluk hissini engeller. Bu da daha çok karbonhidrat tüketme isteği oluşturur. İşlenmiş gıdalar yerine doğal beslenmeyi tercih edin.

SPOR YAPIN!
-Düzenli ve yeterli aktivite stresi ve açlık hissi veren grelin hormonunu azaltır. Kas kitlenizi arttırmak metabolizmanızı hızlandırır.

MUTLU OLUN!
​-Fazla stres kortizol hormonunun salınımını uyararak yemek yeme isteği ve tatlı krizlerine sebebiyet verebilir.

Editör: Haber Merkezi