Küme düşmemek için varını yoğunu ortaya koyan Osmanlıspor’a konuk olan Trabzonspor, Avrupa iddiasını güçlendirmek için çıktığı müsabakadan 1 puana razı olarak ayrıldı.

Bordo-Mavili ekip için her anlamda şanssız bir maçın geride kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ve bu şanssızlıklar üst üste gelince sonuç beraberlik oldu. Özellikle ilk 20 dakikalık bölümde etkili bir oyun ortaya koyup bir anda iki farklı üstünlük yakalayan Fırtına, daha sonraki dakikalarda oyundan düştü.

Tansiyonu düşen ve kendini iyi hissetmeyen Abdulkadir’in tedbir amaçlı dinlendirilip ikinci yarıda oynatılmaması Trabzonspor için ilk şanssızlıktı.

Abdulkadir’in çıkması tabi ki bordo-mavili ekibin işini zorlaştırdı. Çünkü kolay adam eksiltebilen ve bitirici paslarıyla rakip savunmaya zor anlar yaşatan bir oyuncunun olmaması ev sahibi ekibi için bir avantajdı. Nitekim de öyle oldu.

Pereira’nın ikinci yarıda kanatta oynadığını gördük. Teknik patron Çalımbay, bir çok kanat oyuncusu sakat olunca eldeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmak istedi. Pereira’nın kanatta zaman zaman etkili olduğunu görsek de bitiricilik noktasında iyi olmadığını söylemeliyiz.

46’da ilk şanssızlığını yaşayan Fırtına, ikinci şanssızlığını ise günün yıldızı Kucka’nın 73’üncü dakikada sakatlanmasıyla yaşadı. Bu dakikaya kadar takımın en iyisi olan Kucka, ayağına aldığı darbe sonrasında oyuna devam edemedi ve yerini Bero’ya bıraktı.

İki şanssızlıklar yaşayan ve işin garip tarafı da şanssızlık yaşadığı oyuncuların bölgelerinde oynayabilecek etkili isimlerin olmamasıydı. Zorunlu iki değişiklik yapan Çalımbaylı Trabzonspor, iki kez iki farklı üstünlük kurduğu rakibiyle 3-3 berabere kaldı.

73 dakika sahada kalmasına rağmen bence takımın en iyisi Kucka idi. Attığı paslarla dikkat çeken yıldız oyuncu, 2 gole direkt katkı sağladı. Yusuf’un da zaman zaman etkili bir oyun ortaya koyduğunu da belirtelim.

3 oyuncu değişiklik hakkını kullanan Bordo-Mavili ekipte kaleci ve kaptan Onur, son 10-15 dakikalık bölümde sakat sakat oynadı. Sezonu kapatan Onur’a büyük geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.

Son olarak Avrupa yolunda önemli 2 puan kaybeden bordo-mavili ekip, bu hafta Sivasspor ile oynayacak. Takipçisi Kayserispor’u farklı mağlup eden Fırtına’nın, bir diğer takipçisi Sivasspor’u mağlup edip edemeyeceğini bilmiyorum ama Onur, Kucka ve Abdulkadir’siz çok zorlanacağını söyleyebilirim.