MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, fındık üreticilerinin sorununun araştırılarak sorunların çözümüne yönelik alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırma önergesi vererek samimiyetini ortaya koyarak fındık üreticisinin yanında olduğunu gösterdi.

Ama Usta, önerge vermekle kaldı, başta kendi partisi olmak üzere muhalefet partilerinin milletvekilleri tam kadro mecliste olmayınca önerge reddedildi.

Belli ki muhalefet partisinde bazı milletvekilleri fındık konusunda samimi değil. Bunu da gördük.

Gelelim önergeye ret veren AK Parti Trabzon ve AK Parti bölge milletvekillerine…

Hani sürekli konuşuyordunuz ya ‘Fındıkta üreticinin yanındayız, üretici sabırlı olsun, istediği fiyatı alacak, mağdur olmayacak’ diye.

Ne oldu da Mecliste önergeye ret oyu verdiniz? Bu mu samimiyetiniz, böyle mi sahip çıkıyorsunuz fındık üreticisine?

Fındık sorununun araştırılmasını ve sorunların çözüme kavuşturulmasını neden istemezsiniz?

Açıkça söylüyoruz samimiyetsizsiniz, önce üreticiyi laf kalabalığı ile oyaladınız; sonra Meclise fındık önergesi gelince ret oyu vererek samimi olmadığınızı gösterdiniz.

Fındık üreticisini bir kez daha yanılttınız, hayal kırıklığına uğrattınız.

Çok yazık ettiniz, bundan sonraki süreçte süslü söylemlerinizle kimseye bir şey anlatamazsınız. Fındıkta gerçek çözüm ortaya koymadıktan sonra, üreticinin istediği seviyede fiyat ortaya konmadıkça ne söyleseniz nafile.

AK Partili vekiller, fındık konusunda Mecliste ret oyu vererek bir kez daha sınıfta kaldınız.

HESAP SOR SAYIN KAYA!
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da fındık üreticisi için mücadele etti; üreticinin hak ettiğini alabilmesi için kamuoyunda farkındalık oluşturdu. Mecliste üreticinin sesi oldu.

Çok güzel ama ona da birkaç lafımız var.

Kaya, fındık önergesine Mecliste ret oyu veren AK Partili milletvekilleri sosyal medya hesabından ifşa etti etmesine de başta kendi partisinin vekilleri olmak üzere muhalefet partisinin vekillerinin Mecliste gelmeyerek önergeye evet oyu kullanmamalarına da diyecek bir sözü var mıdır?

Sonuçta onlar evet oyu kullansa önerge geçecek. Ama Mecliste oturuma katılmadılar.

Kendi partinizin vekillerine bir siteminiz yok mu Sayın Kaya?

Madem ki AK Partili vekillerden hesap soruyorsunuz, o zaman önergeye katılmayan kendi partinizin vekillerine de hesap sorun.