Yeni yapılanan kadronun nasıl bir oyun anlayışını benimsediğini merak ederek maçı izledim. İzlerken de müsabaka öncesi Bursaspor Teknik Sorumlusu Hamza Hamzaoğlu’nun oyunu rakip alanda oynamaya çalışacağız, “rakibin kendi sahamıza gelmesine izin vermeyeceğiz. Kalemizden uzak tutacağız” şeklindeki söylemi ile, Trabzonspor’un  oyun anlayışını yorumlarken, gollerin ancak nasıl olabileceğini de açıklıyordu.

Hamzaoğlu’nun dediği gibi oldu. Trabzonspor’un  attığı iki gol de rakip alanda kullandığı iki  duran top ile geldi. Emmanuel Mas’ın uzun taç atışı ile gelen topu kontrol etmeye çalışan N’Doye-Sivok mücadelesinden seken topu Yusuf Yazıcı Bursaspor kalesine gönderdi. Dk.12 

İkinci gol bu kez ilk golün sahibi Yusuf Yazıcı’nın kullandığı köşe atışı ile öndirekte  buluşan Uğur Demirok kafa vuruşu ile ikinci kez Bursaspor filelerine gönderdi. Dk.28

İkinci yarının hemen başında N’Doye’nin gördüğü ikinci sarı  kart sonrası oyun dışı kalması maçın aslında Trabzonspor’a bundan sonraki müsabakalarda nasıl bir oyun anlayışı benimsemesine ilişkin verilen  ilahi bir mesajdı adeta.

İkinci yarının tamamına yakın bir süre 10 kişi oynayan Trabzonspor oyunu kendi sahasında bekledi. Bu bekleyişi yaparken de rakibin top ile oynamasına sonuna kadar izin verdi.

Rakibe arkasını göstermedi. Araya top atılmasına izin vermedi. Kanatlara topu taşımalarına izin verdi. Bu izin vermenin nedeni de kanatlardan gelecek toplara müdahalede savunma adamlarına olan güveniydi.

Bu  arada, Okay Yokuşlu ve Uğur Demirok’a özellikle topa sahip olan rakibe nasıl müdahale edileceği konusunda  birilerini bilgilendirmesi gerekmekte. Geçmiş zamanda ülkemize gelen ünlü futbolcu ve sonralarını da çalıştırıcısı olan Didi,  gazeteci ile yaptığı söyleşide;

-Türk futbolcusu topa vurmasını bilmiyor demişti.

Bu görüş büyük tepki almıştı. Maalesef Türk futbolcusu günümüzde bile futbola ilişkin temel becerilerin nasıl uygulanacağı konusunda henüz yeterli değil. Basit görülen bu eksiklikler bazen sonucu da etkileyebilmektedir.

Trabzonspor’un bugün aldığı galibiyet savunma galibiyetidir.