AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nın 6. Olağan İl Kongresine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Trabzonlular bağrına bastı.

Yaklaşık 35 bin kişinin katıldığı kongre, belki de en kalabalık kongrelerden biri oldu.

Sayın Erdoğan kongrede bazı önemli mesajlar verdi.

Bunlardan bir tanesi de son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediği yönündeki mesajıydı.

Bu yönde şikayetler geldiğini söyleyen Erdoğan, “Sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Versin istifasını çeksin gitsin. Yapacak çok işimiz var” diyerek başta Trabzon olmak üzere tüm Türkiye’de işini düzgün yapmayan, yapamayanlara açık mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri açıkçası kongre salonunda özellikle tüm siyasiler arasında buz etkisi yaratırken kongreye katılan vatandaşlar ve partililerin de büyük coşkusuna neden oldu.

Sayın Erdoğan, iş yapmayanlara, proje üretemeyenlere, makam ve koltuk kaygısı taşıyanlara, şehir ve ülke menfaati yerine kendi menfaatini ön planda tutanlara, halka rağmen siyaset yapmaya çalışanlara kararlı bir şekilde mesajını verdi.

Sayın Erdoğan’ın sözlerini Trabzon özeline indirgediğimizde üzerine alınan olmuş mudur?

Yöneticilerimiz, bürokratlarımız, siyasilerimiz, iç dünyalarında kendini sorguya çekip iç muhasebesini yapmış mıdır? İşte bu tartışılır!

Erdoğan’ın mesajının şehrimizde ciddiye alınıp alınmadığını önümüzdeki günlerde şehrimizdeki işini düzgün yapmayan idarecilerin, bürokratların, siyasilerin yapacakları icraatlar ile kendilerine çeki düzen verip vermediklerini hep birlikte göreceğiz.

Ayrıca bu mesaj ile birlikte önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde adaylık konusunda büyük değişikliklerde olacağını şimdiden kestirmek hiç de zor değil.

Yerel seçimlerde belediye başkan adayları ve milletvekili adayları titizlikle seçileceği aşikar.

Sayın Erdoğan’ın mesajını anlayan olur mu o bilinmez ancak şu kesinki bu şehrin insanı Erdoğan’ın gücünden faydalanarak iş yapmayan, şehre bir çivi dahi çakmayan, yöneticilerin, bürokratların, siyasilerin görev başına getirilmesini istemiyor.

Bu konuda hata yapılmaması için AK Parti Genel Merkezi’nin yaklaşan yerel ve genel seçimler öncesinde Trabzon’daki aday belirleme noktasında halkın kabul gördüğü, tartışılmayan isimlerin belirlenmesi için şimdiden sıkı çalışma yapmaya başladığını AK Parti’nin önde gelen isimleri sıkça dillendiriyor.

ARAKLI’YA ÖVGÜ VE KATI ATIK TESİSİ!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede şehrin doğu ilçeleri ve seçimlerde, yeni sisteme geçiş için referandumda yüksek oy oranına ulaşan Araklı, Hayrat’a, Dernekpazarı, Köprübaşı ve Of’a özel teşekkür etti.

Hemen hemen her seçimde yüksek oy oranı ile AK Parti’ye güçlü destek veren bu ilçeler, daha fazla kalkınmayı, gelişmeyi de hak ediyor.

Bu ilçelerde yapılabilmesi uygun olan yatırımlar ivedilikle hayata geçirilmeli.

Özellikle şunu vurgulamak isterim; Sayın Erdoğan’ın onore ettiği ve her seçim AK Parti’ye yüksek oranda oy veren Araklıların istemediği Katı Atık Tesisi yapılmamalı.

TMMOB’un tüm bileşenlerinin hem heyelan riski taşıdığı için hem yaşam alanlarına zarar vereceği için hem de turizm alanlarına zarar vereceği için uygun görmediği bu tesisin yapılmasından artık vaz geçilmeli diye düşünüyorum.

Sayın Erdoğan’ın övgüsüne mazhar olan bir ilçe Katı Atık Tesisinin yapılmasını değil de daha modern, mega projelerin yapılmasını hak ediyor.