Hani derler ya “Bir adamın kıymeti bilinmesi için ya gidecek ya da ölecek” Şenol hocaya Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin de, ne yazık ki kıymeti elimizden uçtuktan sonra bilmeye başlandı. Fakat bana sorsanız, deseniz ki Şenol GÜ- NEŞ’İ Trabzon’a alıp gelir misin? Asla, bırakın Şenol oralarda Trabzon’u bir Trabzonlu olarak bir Trabzonsporlu olarak temsil etsin. Biliyorum buralara gelince yine haset, kin, dedikodu kıymet bilmez çevreler onun arkasından bin türlü alavera çevirip adamın neşesini ve düzenini bozmaya çalışacaklar. Bakmayın siz bazen geldiğinde suret-i haktan görünen gurupların debelenmesine. Onların gerçek rengini biliyoruz biz. Onun için bırakın Şenol Güneş bizi oralardan sevindirsin. Ha, gelelim şimdi “Şenol Güneş’le milli takım” meselesine.

Şenol hoca ilk maçta eldeki ekibin yaşlı sayılabilecek elemanlarını sahaya sürdü. Arnavutluk maçında. Arnavutluk’un küçücük bir yer ama tüm oyuncuları Avrupa takımlarında top koşturuyorlar. Bunu bildiği için maça “Tecrube faktörünü” ön plana çıkarıp kadro kurdu. Sonuçta yaptığı plan, uyguladığı strateji de tuttu. İlk maçı alarak takımına ve çevresine bir moral verdi ve oyuncuları da motive edebildi.

İkinci maçta ise daha da genç bir ekip kullandı. Zaten maçı izleyenler de gördü Moldovalılar Arnavutluk takımına kıyasla daha zayıf bir ekipti.

Türkiye karşısında ancak 25 dakika dayanabildi. Fakat burada bir tehlike var. Atılan dört gole mağruru olup aman ola ki “Biz ne imişiz?” havalarına kapılmamak gerekir. Ancak bu maçta sevindirici en önemli nokta bazı yeni isimlerin takıma kazandırılmış olmasıdır. Şenol hoca bundan sonra eldeki bu mahdut ekibi iyi organize ederek Türk futbolcusunun önünü açmaya çalışacaktır. Unutmamak gerekir ki ciddi rakipler bundan sonra karşımıza çıkacak. Esas imtihanları bundan sonra vereceğiz. En büyük şansımız bu rakiplerle karşılaşıp atılan altı gole karşılık hiç gol yemeden altı puan kazanmamızdır. Artık Şenol Güneş’e olan itimat ve güven had safhadadır. İyi başladı, akılcı tertip ve seçim yaptı.

Biliyorum bundan sonra daha ciddi seçim ve çalışmalarla daha da ileriye dönük ekip oluşturacaktır. Fakat benim şöyle bir düşüncem var.

Aşırı yabancı istilası yüzünden geri plana itilen ülkemin yetenekleri ne yazık ki para baronlarının engeli yüzünden futbollarına 1.lig takımlarında devam ediyorlar. Umarım Şenol Güneş bu kategorideki Türk futbolcularını iyi izleyip kollayarak ülke futboluna kazandırır.

Başarılar Şenol hoca, seninle iftihar ediyoruz.