Trabzonspor son haftalarda yakaladığı istikrarı Evkur Malatyaspor karşısında da devam ettirerek beş maç üst üste kazanmış oldu.

Yakalanan istikrarda şüphesiz sakat oyuncuların takıma dönmesinin büyük katkısı var. Sakatların dönmesi kulübedeki oyuna müdahaledeki zenginliği de arttırdı.

Dünkü maçta Bordo-Mavililer oldukça kontrollü başladı. Oyun kontrolünü de eline aldılar.

Fakat öyle bir gol yedik ki akıl alır gibi değil. Trabzonspor maçı kazanmasına rağmen bu kadar basit gol yememeli. Özellikle stoperlerin yerden ve havadan yapılan kenar ortalarında rakiplerin toplara vurmalarına izin vermemeleri gerekir. Adam alan paylaşımındaki sıkıntıları gidermek lazım.

‘İyi ki Nwakaeme var’ diyoruz. Gerçekten çok farklı bir oyuncu. Bireysel yeteneğiyle yine harika bir gol atarak maça denge getirdi.

Maçın genelinde oyun Trabzonspor’un kontrolünde geçti. Konuk takımın çok etkili atakları yoktu. Ama Trabzonspor çok gol kaçırdı.

Rakip 10 kişi kalıp, Rodallega da oyuna dahil olduktan sonra ise hücumda daha etkili oldu Trabzonspor. Üst üste ataklar ve Nwakaeme’nin attığı gol gibi yaptığı harika asistle Rodallega takımını öne geçiren kafa golünü kaydetti. Bu golden sonra ise farkı yakalayabilirdi Trabzonspor.

Olsun önemli olan kazanmaktı ve Trabzonspor bunu başardı.

Trabzonspor’un oyun formatının üzerine koyarak devam ettiğini gördük. Herkes birbirini ezberledi ve kadrodaki istikrar sonuç istikrarına da yansımaya devam etti.

Darısı Fenerbahçe maçına...