Geçen sezonun son haftasında oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçı 0-1 Bursaspor’un galibiyeti ile sonuçlanınca ligde kalan Bursaspor ,düşen ise komşu kentin takımı Rizespor olmuştu.Rizespor tekrar süper ligde.Rizespor yönetimini,teknik ekibi ve taraftarlarını tebrik ederim. Umarım artık süper  ligde  kalıcı olmanın planlamasını yaparlar.

Trabzonspor –Bursaspor maçına ilişkin dönemin başkanı Muharrem Usta’nın açıklamalarını dinledim. Özellikle dönemin teknik sorumlusu Kazım Ersun Yanal’a söyledikleri çok dikkat çekiciydi. Özetle; oynanacak maçın sonuç bakımından Trabzonspor’un olası bir yenilgi halinde yaşanacakları özellikle Rizespor ve iki komşu kentin ilişkisi yönünden olabilecek olumsuzluklardan bahsediyordu.

Ve süreç Usta’nın kötü senaryosu gibi sonuçlandı.

Rizespor ligden düşerken Bursaspor ligde kalmanın mutluluğunu yaşadı.

Hafta içinde yazılı basında yer alan bir haber beni Usta’nın açıklamaları ile ilişkilendirmeye iten “Şüpheci” bir düşünceye itti.

Yazılı basında “…Bursa’da Yanal sesleri” haberi yer almıştı.

Anlam ifade ediyor mu sizler için de?

Ligin bitimine 3 hafta kaldı. Devam eden Avrupa kupalarında yer alma her iki takımında maça yansıyan istekleri oldu.

Oyun alanı boyunu kısaltmama anlayışını her iki takımda benimseyince oyun geniş bir alanda oynandı. Adeta orta sahasız bir oyun sergiledi. Top iki kale arasında gidip geldi. Bu gidiş gelişleri değerlendiren tarafta Kasımpaşa oldu.

Kolay gol yeme alışkanlığı bu maçta  daha da belirgin oldu. Savunmada rakibe temaslı oyun oynayan tek adam Okay yokuşlu idi o da kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Futbolcular sezonu bitirmişler. Onlara söyleyecek bir sözüm var. Sezon bitmedi.

Kendinize , mesleğinize ve tribüne gelen taraftarlarınıza saygılı olmanız işinizin  gereğidir.  Profesyonellik bunu gerekli kılar beyler.