Beşiktaş oyunu hem savunmada hem hücumda kanatlarla daha iyi oynayan bir takım kimliğindeydi. Maça da öyle başladı. Trabzonspor bekleri öne çıkartıp oyunu riske ettiği anda Beşiltaş’ın önemli hücum silahları devreye girdi. Özellikle de ilk golde Adriano’nun katılması Beşiktaş’ın hafta içerisinde bu noktaya ağırlık verdiği ve çalışmalarının karşılığını da aldığı görüldü. Onun için Trabzonspor’a bu anlamdan üstünlük sağladı. 

Bilhassa top rakibe geçtikten sonra şok preslerle rakibi bunaltarak üstünlük sağlayan bir takım olduğunu bu karşılaşmada da gördük. Bu özellik aynı zamanda da Trabzonspor’da da olsa da Beşiktaş’ta ağır bastı. 

1-0’dan sonra çok önemli 2 pozisyon kaçıran Beşiktaş’a karşılık skor eşitliğini getiren Trabzonspor, oyuna ortak olmasını bildi. Trabzonspor’da Rodallega ile bulduğu pozisyonu skora çevirebilseydi oyun daha da farklı olacaktı. 

Ancak Trabzonspor gibi bir takım 3-2 öne geçtikten sonra oyunun süresinin kısaldığını hesaba katmalıydı. Yağmur, taraftar, 3-2’lik skorla öne geçmişsin bu avantajı korumasını bilmeliydi. Ancak oyunu tutamamasının sebebi iki stoperinin ve iki merkez oyuncularının çok yeterli olmayışından kaynaklanıyor. Buralarda da Beşiktaş’ın iyi oyunculara sahip olması şeklinde değerlendirmek gerekir. Aslında iki takımın arasındaki en büyük farkın bu olduğu gün yüzüne çıkmış oldu. 

Aytaç, Medjani Mustafa Akbaş bu gediği çözebilecek oyuncular değildir. Hepsi aynı tip oyuncular olduğundan dolayı önümüzdeki sene bu kıstası Trabzonspor yönetim ve teknik heyeti tekrar gözden geçirmesi gerekmektedir. Medjani, Aytaç, Okay, bir Oğuzhan ile Atiba değildir. Aynı tip oyuncularla kısa vadede olumlu skorlar elde edilse de uzun vadede sonuca gitmek günümüz futbol mantalitesinde mümkün olmadığını bir kez daha görmüş olduk.

Trabzonspor’un en büyük eksikliği oyun kurabilen, takımı zaman zaman arka dörtlüden yönetebilen oyunculara ihtiyacı olduğunu bir kez daha gördük. 

Kırılgan ve yeni yeni takım olgusunu oturtmaya çalışan Trabzonspor’un en büyük sınavını önümüzdeki hafta Antalya deplasmanında verecektir. Bu maçtan alacağı skor Trabzonspor’un gelecek planlamasında neler yapabileceğini spor kamuoyuna gösterecektir. 

Karşılaşmanın oyuncusu ise Beşiktaş’ın kalecisi Fabri’ydi. Bir iki tane çok önemli kurtarış yaparak Trabzonspor’un kaybedilen 3 puandaki aslan payını kendisin aldığı bir gerçek. Her ne kadar Atiba ve Talisca faktörleri olmuş olsa da skoru korumak açısından Beşiktaş adına çok önemli işler yaptı. Trabzonspor’da ise Yusuf Yazıcı ve Castillo fark yaratan oyuncuların başında yer alıyor.