Bizlerin anladığını bilmiyorum. Ama yabancı bilim insanlarının inandığını ve anladığını açıkça ifade ediyorlar. Kimden söz ediyorum? Şüphesiz ilime büyük önem veren Atatürk’ten!

Dünya ölümcül bir virüsün tehdidi altında kalmış durumda. Tüm insanlık mutsuz ve huzursuz olarak yaşamaya çalışıyor. Toplumuzun bir kısmına sokağa çıkma yasağı çıkarılıyor. Aslında bu yasak tüm kesimleri kapsamalı. Peki, bu zorunluluk nereden geliyor? Dünyada insanlar insanlığı unutmuş gibi geliyor bize! Birileri insanlığın mutluluğunu tehdit edercesine silah üretir, birileri de mikrop üretiyor. Bilim insanları tehdit eden tehlikeler karşısında bazı önlemler almalıdır. Özellikle ülkemiz bilimden uzaklaşmış halkımızı kaderiyle baş başa bırakmıştır.

İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü tekrar kendini gösteriyor. ABD John Hopkins Üniversitesi ünlü ekonomisti Prof. Steve Hanke’ in koronavirüs nedeniyle attığı tweet: “Hayatta en gerçek yol gösterici ilimdir.” ATATÜRK!

Büyük kurtarıcıyı yabancılar anladı da bizler neden anlayamadık? Atatürk, sadece savaş tarihinin değil, insanlık tarihinin altın harflerle kaydettiği ölümsüz lider.

Şunu iyice aklımıza sokmamız gerekir. Evrende ve doğada hiçbir mucize yok. Mucize gibi algılanan her şey bilgisizlikten kaynaklanır. İnsanlar bundan dolayı bilgisizliğe ve cehalete taparlar. Bunun da farkına varmayıp cehaleti yüceltirler.

Atatürk, Allah’ın Türk Milletine büyük lütfudur. Büyüklüğünün mirası bizi hala koruyor. Bakın, “Çin Hükümeti, iki milyon erken tanı kiti gönderdi. İlk parti için para talep etmiyor; Neden mi? 1940 yılında Çin’de görülen Kolera salgını için, 1928 yılında Atatürk’ ün kurduğu Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü’nde üretilip kolera salgını için Çin’e gönderilen aşılar karşılığında. Biz bu enstitüyü 2012 yılında kapattık. Kapatılma amacı neydi? Hepimize geçmiş olsun.

NOT: Evet bu zor günlerde, Trabzon gerçek bir değerini birikimli aydınını ve gazetecisini kaybetti. Bizlere çok şeyler katan ağabeyini kaybetti. Usta çizimleri, güzel şiirleri ve yapıcı yorumlarıyla sıkmayan sohbetleriyle yedeği olmayan bir abimiz Hikmet Aksoy’u kaybetti. Camiamız olarak başımız sağ olsun. Abimize Allahtan rahmet diliyorum.