Trabzonspor, uzun bir aradan sonra, takıma katılması düşünülen iki stoper ve Dünya Kupası dolayısıyla izinli Onazi dışında, sezon başı çalışmasını tam kadro olarak gerçekleştiriyor.

Yerlisiyle, yabancısıyla, yıldızlarıyla ve gençleriyle ideal bir ortamda günde iki antrenmanla lige hazırlanıyor.

Takımın başında da Ünal Karaman gibi, ilkeli, dürüst, parayla pulla ve de hiçbir abidik gubidik hesapla işi olmayan, kendisini teknik direktör olarak da kanıtlamak için Trabzonspor’un nasıl bir nimet olduğunu bilen, en az sizin benim kadar, hatta belki de daha fazla Trabzonsporlu olan bir isim var.

***

Ve de bence tek ihtiyacı iki çok iyi stoper olan Trabzonspor’un kadrosu bu zaaf giderildiğinde başka hiç kimseyi almasa bile, (ki bence gerek de yoktur) Ersun Yanal ve Rıza Çalımbay ile ortaya koyamadığı gerçek gücünü Karaman ile mutlaka gösterecektir.

Kaldı ki, Yusuf ve Abdülkadir’in daha bir olgunlaştığı,

Kaldıklarını varsayarsak , Kucka ile Sosa’nın kesinlikle daha iyi bir performans sergileyeceği,

Ameliyat olarak sakatlığını atlatan Burak Yılmaz’ın gollerini katlayacağı bir takım..

Rodallega gibi Yanal ve Çalımbay’ın adeta yok ettiği golcü bir forvetten daha çok yararlanılacak bir Trabzonspor’un, yeni yönetimle başlayan daha sakin ortam ve daha düzenli bir ödeme ile kimseden aşağı kalır bir yanı yoktur.

***

Üstelik takımın başında da futbolculuğu döneminde başta Fenerbahçe olmak üzere Trabzonspor’un verdiğinin iki üç katını ayaklarının altına seren İstanbul kulüplerini dikkate almayıp Bordo- Mavili formayı çıkarıp paraya koşmayan Ünal Karaman gibi, idaresi zor denilen yıldız futbolculara damardan girip takımın askeri yapacak donanımda birisi vardır.

Ve de Yanal ve Çalımbay ile gerçek gücünü gösteremeyen bu kadro, taraftarını mutlu edecek bir performansa imza atacaktır.

***

Çünkü benim buradan gördüğüm köy..

Kılavuz istemiyor.

Halep oradaysa..

Akyazı Stadyumu burada.

Bekleyip göreceğiz..

Az kaldı.