Belediyelerin icraat yapabilmesi için kuşkusuz şirketlere ihtiyacı vardır, buna şüphe yok.

Ancak icraat yapılacaksa kurulmalı bu şirketler; eşe, dosta, partiliye, hepsinden de öte kişinin kendi cebine katma değer sunmak adına değil.

Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden, TRABEL’e Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Muzaffer Türkmen özlük hakları ile ilgili kaybı olacağından bu görevi kabul etmeyince görevi Murat Zorluoğlu’nun yürütmesi konusunda karar kılındı.

Türkmen de yönetimde kaldı.

Bunun yanlış olduğunu, isme göre görevlendirme yapılmaması gerektiğini aylar önce altını çize çize yazdık.

Ancak hatadan vazgeçilmedi ve işleyiş öyle de devam ediyor.

***

Şimdi aynı isme göre görev oluşturma hastalığı Ortahisar Belediyesi’nde nüksetti.

Ortahisar’da, Kentsel Dönüşüm ve Sağlıklaştırma Şirketi adı altında kurulan şirketin yönetimine bakınca çok açıkca görülüyor ki Büyükşehir’deki hatalar birebir tekrarlanıyor.

Ve yeni kurulan şirketin yönetimi de partideki eşe, dosta teslim diliyor.

Yine aynı Ortahisar’ın, en güçlü ve en çok istihdam sağlayan şirketi olan ORBEL’in de yönetiminde kökünden değişiklik yaşandı.

Geçtiğimiz dönem belediye yönetiminde yer alarak Başkan Ahmet Metin Genç’in eleştirilmesine neden olup kendisine en çok zararı dokunan isimler bugün o şirketin dümenine geçiyor.

Bu isimleri tek tek yazmaya gerek yok.

Ancak şunu yazmak da fayda var ki, Ortahisar Belediyesi’nde tam da işler yoluna girdi derken yine aynı isimlerin devreye girmesi pek de hayra alamet değil.

Başkan Ahmet Metin Genç’in bir bildiği vardır herhalde; yoksa göz göre göre bu isimlerin o görevlere atanmasına göz yummazdı.