Adını versem tanır mısınız bilmiyorum ama ünlü olma gayreti taşıyan ve bu gayretini yanlış yollarda arayan bir kişi var. Kendisini “müzisyen” diye tanımlıyor.

Şu sıralar Türkiye Cumhuriyeti’nin Tunceli şehrine sözde “Dersim” diyerek Zazaca bir de klip yapmış. Aklı sıra Trabzon’la Tunceli birlikteliği oluşturmaya gayreti sarf etse de derdi sanki “Trabzon olmayan bir Trabzon” ile “Tunceli olmayan bir Dersim”i yan yana getirmek gibi görünüyor.

Ardından adına sanat dediği ürünü daha pazarlayabilmek için yöntemini yerel basına saldırmak ve hatta hakaret etmekte bularak başlamış herzelerine!

“Yerel medyanın en yoğun ve en boş olduğu yerlerden biri memleketim Trabzon. Kafalarını futbol topunun içinden çıkarıp kültür-sanata bakacak seviyeleri olmadığı için yaptığımız son çalışma hakkında tek kelime etmediler. Yobazlığın ve karanlığın kiralık kalemleri.” demiş!

Gel sana bir şeyler öğretelim çok kültürlü (!) ve çok sanatlı (!) “müzisyen” bey!

1-Trabzon, yerel medyanın Türkiye’deki dinamiğidir. Matbaa İstanbul’dan sonra Anadolu’da Bursa’yla birlikte ilk kez Trabzon’da kurulmuştur. Hâlen daha yaygın basına dahi basın emekçisi yetiştiren bir kenttir.

2-Kafasını futbol topunun içinden çıkaramayan belli ki sensin ki gazetelerdeki 12 sayfa kültür, sanat, eğitim, sosyal, sağlık, siyaset haberlerinden oluşan bölümü değil de 4 sayfalık spor sayfasına takılıp kalmışsın! Gazetelerin 3’te 1’i spor sayfalarından oluşmaktadır. Matematiğin yoksa bunun da hesabını yapalım senin için.

3-Basın, ne için ve neye hizmet için senin son çalışman hakkında tek kelime edecekmiş? Bu nasıl bir egodur? Kendini nimetten saydığını anladık da bu ruh hâlinin bir tedaviye ihtiyaç duyacağı kesindir.

4-“Yobazlığın ve karanlığın kiralık kalemleri…” demişsin. İşte burada dur! Kimin yobaz olduğunu, hazımsızlık yaşayıp karşıya saldırana bakarak anlayabiliriz. Karanlığı, Türkiye’nin değerlerine karşı birtakım hayal ve oyunların içinde olanlarda görebiliriz. Kiralık meselesine gelince… Kusura bakma ama bir tek maaşımızla geçiniyoruz, bizi kimse kiralayıp bir yerlerde sahneye çıkarmıyor!

Farkındayız, bunlar reklam çabaları ancak bu çabalarının sonucunda almak istediğini alamayacaksın!

Trabzon basının içindeki değerler; senin kültür, sanat ve eğitim seviyeni çok aşar! O nedenle o kadar iddialı olma ve haddini bilerek işine bak. Bu kapıda sana ekmek yok!