14 Aralık’ta Cumhuriyet Halk Partisi Beşikdüzü ilçesinin olağan kongresi vardı. İlçe örgütü çok güzel bir çalışma örneği göstererek gerek ilçeden ve gerekse ilçe dışından gelen misafirlerini ağırladı. Üst seviyeleri zorlayan, Cumhuriyet Halk Partisi Beşikdüzü ilçe kongresini keyifle takip ettik. Konuşmacıların, üslupları gerçekten dinlemeye değerdi. Tabii yer Beşikdüzü olursa farklılıklar olmalıydı ve oldu. Tüm CHP örgütüne teşekkür ediyorum.

Biz her zaman ifade ettik ve etmeye devam edeceğiz. Beşikdüzü, siyasi ve ekonomik olarak sömürülen ilçe düşüncemiz hiçbir zaman değişmeyecektir. Zira Doç. Dr. Mehmet Yıldızlar hocamızın yaptığı konuşma iddiamı doğrular paralellikte idi. Hocam, çocukluğumuzun geçtiği yerleri anımsatarak biraz da duygulanmamıza neden oldu. Hocam “Şu anda yerinde yeller esen bir Taş Kahve’nin önünde kavlağan ağaçları vardı. Trabzon siyaseti, deyim yerinde ise o kavlağan ağaçlarının altında şekillenirdi. Orası Trabzon’un siyaset okulu gibiydi. Çünkü Beşikdüzü kültürel yapısı ile dayanışmanın, birlikteliğin, ülke sorunlarına ilgi duymanın, siyaset kurumunun demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu en iyi bilen yerlerden biriydi” diyor.

Gerçekten çok güzel yerlerdi oralar. Hiç o güzellikler yok olur muydu? Şimdi yerlerinde ucube taş yığınları mevcut. Evet, cumhuriyetin yıkılmaz kalesi Beşikdüzü’nde CHP örgütü başarılı bir sınavla, demokrasinin lokomotifinin sirenini çekmiş durumda. Biz de gönülden başarılar diliyoruz.

DOĞRU MU?

Din hakkında büyük hassasiyetim vardır. Din görevlileri, gerçekleri halkımıza anlatma sorumlulukları vardır. Ulu Önder Atatürk’ün, Balıkesir hutbesini çok iyi tahlil ettiğimizde bizlerin alacağı önemli dersler vardır. Sosyal medyaya yansıyan Beşikdüzü Müftüsü’nün vekillerin trafikte geçiş üstünlüğü ile ilgili yasa konusunda eleştirel bir paylaşım yapmış, daha sonra bu paylaşıma il müftüsü tarafından soruşturma açıldığı bilgisi düştü.

Peki, şimdi soruyoruz bu olay doğru mu? Doğru ise, din sorumlularının görevi nedir? Sadece camiye giden ve arkasındaki cemaate siz ibadetinizi yapın demek midir? Elbette sınıf farkını dinimiz kabul eder mi? Doğru olan ne ise açıklansın öğrenelim. Öyle anlaşılıyor ki Beşikdüzü müftüsü, halkımıza doğruları söylemek için görev yoksunu durumunda kalıyor. Evet, gerçekten öğrenmek istiyorum. Yetkililer gerekli bilgiyi bizlere verirler umuduyla.