Hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de doğruluk, dürüstlük çok önemlidir.

Seçimi kazanmak uğruna ‘her yol mübahtır’ deyip olur olmaz hayali vaatlerle ve projelerle vatandaşların karşısına çıkmak çok da şık bir durum olmaz.

Şu bir hakikat ki zaman zaman afaki söylemlerle karşı karşıya kalırız; seçim bittiğinde ise söz verilen yatırımların, vaat edilenlerin birçoğu unutulup gider.

Seçimden sonra vatandaş verdiği oya mı yansın yoksa kandırıldığına mı?

Oysa ‘Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiştir.’ Olmadık vaatlerle vatandaşın karşısına çıkan bazı başkan adayları seçimi kazanmış amacına ulaşmıştır.

Lakin seçimden sonra verilen sözler havada kalmıştır.

***

İşte İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık tam da bu duruma dikkat çekiyor.

Dün Sayın Bıyık’ın düzenlediği basın toplantısına bizzat katıldım.

Bıyık gayet içten ve samimi açıklamalarda bulunarak ‘Sokağa çıktığımda yalan söylemeyeceğim. Seçimi kazanmak uğruna yapamayacağım işlerle vatandaşın karşısına çıkmayacağım’ dedi.

Bıyık’ın bu açıklamalarına katılmamak ve alkışlamamak elde değil.

Dürüst, gerçekçi, sadece yapabileceklerini vatandaşa sunan, hayal satmayan, oy uğruna her yolu mübah görmeyen, rant için değil de ihtiyaca göre proje üretmeye kafa yoran belediye başkan adaylarına fazlasıyla ihtiyaç var. Tıpkı Sayın Bıyık gibi.

Evet, ilçelerin ve şehirlerin ihtiyacına göre projeler üretilmeli; bunun yanında ilçenin çehresini değiştirebilecek mega projeler için de uzman ekip ile araştırmalar yapılmalı ve bunun için kafa yormalı belediye başkan adayları.

Bıyık da ilçenin ihtiyacına göre projelerini hazırlamış.

Ancak afaki ve hayali projelerle vatandaşın karşısına çıkmayacak en büyük kozu ise dürüstlük olacak Sayın Bıyık’ın.

***

Mustafa Bıyık ismi Yomra’da çok sevildi. Zaten Yomralı olan Bıyık, aday olmadan önce fazlasıyla sevilen ve vatandaşa dokunan bir isimdi.

Her daim onlarla iç içe olan birisiydi. Bıyık, vatandaştan aldığı işaretle hizmet için belediye başkanlığına aday olduğunu da söylüyor.

Trabzon ve Yomra dürüst, genç, yenilikçi, idealist çalışkan pırıl pırıl bir siyasetçiye kavuştu.

Bıyık, siyasette belki yeni yüz ama ilerleyen zamanlarda siyasi geleceğinin çok parlak olacağını düşünenlerdenim.

Hangi partiden olursa olsun dürüst ve ahlaklı siyaset için Bıyık gibi isimlere fazlasıyla ihtiyaç var.

Son söz olarak mevcut Başkan İbrahim Sağıroğlu, eğer AK Parti’den yeniden aday gösterilirse, ki gösterilmesi kesin gibi Bıyık’ın  Sağıroğlu’nu zorlayacağını düşünüyorum.

Yomra’da çekişmeli ve renkli seçimin yaşanacağını düşünüyorum.