SONNOKTA ALİ YAHYA ÖZTÜRK - AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, dün beraberindeki heyetle Sonnokta Gazetesi’ni ziyaret etti.

Bahadır Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Bahadır’ın makamında ağırladığı Zorluoğlu, birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Trabzon’u hem yaşamaya hem de yaşatmaya geldiğinin altını çizen Murat Zorluoğlu, “Trabzon’u hep birlikte yönetip, hak ettiği güzellikleri hep birlikte bu şehre yaşatacağız. Trabzon’a güvenimiz tam. Güzel işlerin altına imza atacağız” dedi.


AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz aylarda ağabeyini kaybeden Bahadır Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Bahadır’a ziyaret kapsamında taziyelerini de iletti

İşte Zorluoğlu’nun o açıklamaları:
TRABZON ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞEHİR
Trabzon çok güçlü bir şehir. Bu gücün yanında Trabzon’un tüm dinamiklerini bir araya getirerek, ortak aklı egemen kılarak iş yapacağız. Ortaya konulmuş büyük projeler var, devam edenler var. Ülke siyasetine, bürokrasisine damga vuran bir şehrin zor görünen tüm işlerini bu gücü de kullanarak hayata geçireceğiz. Halkımız bize yetkiyi verirse, iddiamız odur ki en yüksek oyla göreve gelmeyi istiyoruz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ
Halkımız yetki verir de o koltuğa oturursak birkaç tane temel yönetim anlayışımız olacak. Bunlardan bir tanesi ortak akıldır. İstişareye her zaman açık olacağız. Şimdiye kadar çalıştığım yerlerde de ortak akla önem vermişimdir. Bir de şehri yakından ilgilendiren önemli meseleler var. Büyük projeler var. Bunlar da ortak bir mekanizma kuracağız. Bir sekretaryası olan, sürekli bir araya gelen, şehrin önemli meselelerinin, büyük projelerinin, şehrin vizyonunun görüşülüp tartışıldığı bir ortak akıl mekanizması da kuracağız. Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, önemli STK ve meslek kuruluşlarımızın, basınımızdan temsilcilerin, akil adamlarımızın da içerisinde yer alacağı bir ortak akıl mekanizmasını hayata geçireceğiz. Ana istikametimizi o şekilde belirleyeceğiz. Her sorun alanının tarafları ayrı olacaktır ancak üst mekanizma her zaman sabit olacaktır.

HALKIMIZLA HEP İÇİÇE OLACAĞIZ
Bir diğeri ise gönül belediyeciliği. Sayın cumhurbaşkanımızın önemsediği, belirttiği gönül belediyeciliğini esas kılacağız. İnsanı merkeze koyan, önemseyen bir anlayışı egemen kılacağız. Sokakta, çarşıda pazarda daha çok halkla iç içe olan bir belediye başkanı olacağız. Kapısı her zaman her kesime açık olan bir belediye başkanlığı yapacağız. Halkın gönlünde yer edeceğiz. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum, Trabzon’a sadece belediye başkanlığına aday olmak için gelmedim. Trabzon’da yaşamak ve Trabzon’u yaşamak için geldim bu şehre. Her geldiğimizde 10-15 gün kaldık giderken hep üzüntüyle ayrıldığım kentime bu kez Allah nasip ederse kalıcı olmaya geldim. Şehirde yaşayıp şehrin sorunlarını bizzat yaşayıp göreceğiz. Hüznüyle üzüleceğiz, mutluluğu ile mutlu olacağız.

YENİ BİR YOL HARİTASI ŞART
Trabzon’da çok ciddi bir birikim var. Şehrin sorunları tespit edilmiş, çözüm önerileri sunulmuş, bir yol haritası çizilmiş. Bu raporlara kendi görüşlerimizi de katarak yeni bir yol haritası belirleyeceğiz. 25 yıldır karar veriyorum. 23 yaşından beri idareciyim. Üst düzey yöneticilik yaptım. Dolayısıyla bu şehrin sorunlarını çözebilecek kararları da inşallah vereceğiz. Kendi tecrübemizi de bu çözümlere katacağız. İnşallah hep birlikte daha konforlu, daha yaşanılabilir, daha mutlu bir kent ortaya çıkaracağız.  

ŞEHRİN GÜCÜNÜ KULLANACAĞIZ
İçişleri ve Çevre Bakanlığı’nda üst düzey görevlerde bulundum. Dolayısıyla oralarda işlerin nasıl yürüdüğünü çok iyi bilirim. Nasıl hızlandırılabileceğini çok iyi bilirim. Bakanlıklarda üst düzeyde olan çok arkadaşımız var. Bütün bu bağlantılarımızı da kullanacağız. Tüm Trabzonlu bakanlarımızı, Trabzon eniştesi bakanlarımızı, milletvekillerimizin dinamizmini, hem kendi deneyimlerimizi hem de kendi bağlantılarımızı bu şehre hizmet için kullanacağız.

İLÇELERLE KOORDİNELİ OLACAĞIZ
Büyükşehir Belediye başkanlıkları için yürütülen çok hassas çalışma ilçe belediyelerinde de yürütülüyor. İlçe belediyelerinde pek çok kriter gözetiliyor. İnşallah en kısa zamanda ilçe belediye başkan adaylarımız da belirlenip kamuoyuna açıklanacak. Bunlar da çok önemli çünkü. Bir büyükşehir belediye başkanının başarısı için ilçe belediye başkan adaylarının kapasiteleri, becerileri de çok önemli. Sizinle yakın bir yönetim anlayışına sahip olmaları çok önemli. Biz bir ekibiz ekip çalışması yürüteceğiz.

TAZE BİR EKİP MUTLAKA KURACAĞIZ
Kamuoyunda ekip ile ilgili çok soruya maruz kalıyoruz. Evet yeni bir ekip kuracağız. Ama bu ekibin içerisinde mevcut belediye çalışanlardan olacak mı olmayacak mı, hangisi olacak hangisi olmayacak, yeni kimler gelecek çalışmalarını bu 3 ay içerisinde yapacağız. Değerlendiriyoruz. 31 Mart’ta iş başına geldiğimizde yeni bir ekibim mutlaka olacak. Büyükşehir Belediyesi’nde sorumlu olan tek bir adam vardır o da belediye başkanıdır. Eğer burada bürokrat konuşuyorsa bu belediye adına doğru bir şey değildir. Bürokrat neticede iş yapan adamdır, kendisine verilen görevleri yapar. Bürokratın öne çıkması gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Bürokrat işini doğru yaparsa durur yapmazsa da gider. Bu kadar. Belediyede bir sorun varsa, işler düzgün yapılamıyorsa, şehirde işler birbirine girmişse bundan sorumlu benim.

İYİ PARTİ ADAYINA CEVAP
İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayımız sayın Atakan Aksoy Hocamızın açıklamalarını okudum. Elbette eleştiri olacaktır. Zaman zaman o bizleri eleştirecek biz kendilerini eleştireceğizdir. Ancak hiçbir zaman eleştirinin üzerine çıkmayacağız. Seçim döneminin çok olgun bir şekilde geçmesini sağlayacağız. Benim ne demek istediğimi kamuoyu aslında anladı. Ben dışarıda hazırlanmış, şehrin gerçeklerinden uzak, her bedene uygun proje fikrini çok sıcak bakmadığımı ifade ettim. Projelerin tabandan gelecek taleplerden oluşması gerektiğinin altını çizdim. Buna da vaktimiz var. Ayakları yere sağlam basan, şehrin gerçek sorunlarını çözüme kavuşturacak projeler hazırlayacağız. Yoksa ben proje yapmayacağız, sadece vatandaşın içinde dolaşacağız demedim. Elbette şehrin dinamiklerine, ihtiyaçlarına karşı çok büyük, çok önemli projeleri seçim döneminde halkımızla paylaşacağız.

DENİZSİZLİK BÜYÜK BİR EKSİKTİR
Trabzon’un yüzünün yeniden denize çevrilmesi lazım. Çok ciddi bir eksiklik. Gülcemal bu konuda bir ihtiyacı giderebilir. Sahil bölgesinde yeni bir takım çalışmaları da yapmamız zorunlu hale gelecek. Çocuk temalı parklar, su sporları, eğlence alanları da düşünülebilir. Çocuk dostu şehir temalı bir çalışma yürütebiliriz. Sırtını Karadeniz’e dönmüş insanlarımızın yüzünü tekrar Karadeniz’e çevirtmeliyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Aynı zamanda fiziki bağlantılarının da yapılması lazım. Şehirden sahile araçla ya da yaya olarak bağlantılar yapılmalı. Bunlar zor şeyler değil. Hepsi yapılabilir.

BİYOLOJİK ARITMA ELZEM
Arıtma, çevre alt yapı meselesi ve katı atık konumları Çevre Bakanlığındaki görevlerimden aşina olduğum konular. Pahalı işlerdir bunlar aynı zamanda ancak Trabzon da bir turizm kenti, bir deniz kenti. Arıtma işinin komple yani Biyolojik arıtma tesisi şeklinde çözülmesi gerekiyor. Ve denizde en ufak bir kirlilik yapmayacak modeller üzerinde çalışılmalı. Katı atık bakımından da yeni teknolojiler mevcut bu yöntemlere bakacağız Büyük ölçüde atığın bertaraf edilmesi lazım. Teknoloji bize bu imkânları veriyor. Dolayısıyla Trabzon’un çevresel alt yapı sorunu da mutlaka bir gözden geçirilmesi lazım.

HER İLÇEDE İTFAİYE OLMALI
Bazı hizmetleri büyükşehir bazı hizmetleri ilçe belediyeleri yürütmeli derken bir yetki paylaşımından bahsetmiştim. İlçelerde itfaiye sorunu olduğunu biliyorum. Önemli olan Tonya’ya itfaiyenin nereden gittiği değil önemli olan Büyükşehir’in burada itfaiye teşkilatının olup olmaması meselesidir. Tonya’da bir itfaiye ünitesi yoksa orada Büyükşehir olarak itfaiye birimi kurmalıyız. Tüm ilçelerde bunu yapacağız. İlçe daha verimli yapacaksa ilçe yapar yok Büyükşehir yaparsa Büyükşehir olarak tüm ilçelerde itfaiye faaliyeti yürüteceğiz. Hangisi verimli yapacaksa ona vereceğiz. Mesela cenaze ve mezarlık hizmetlerinde Büyükşehir’in olmaması gerekiyor. Bu hizmetleri ilçe belediyeleri çok daha güzel bir şekilde yapabilir. Veya mezbahane hizmetleri de ilçe belediyeleri tarafından daha iyi ve verimli bir şekilde verilebilir. Yetki kaynak paylaşımı kısmında yeni çalışmalarımız olacak.

Editör: Haber Merkezi