AK Parti Trabzon 5. Sıra Milletvekili Adayı Vehbi Koç, dün Trabzon basınıyla bir araya geldi. Zorlu Grand Otel’de yapılan toplantıya Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğu ile AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzi’nin yanı sıra gazeteciler katıldı.

Geçmiş seçimlerde ortaya konulan vaatlerin bu seçimde pek dillendirilmediği sorusuna, “Trabzon sıradan bir yer değil. Trabzon ile ilgili yatırımları konuşurken, arazileri sahaya dokunan yapıları konuşurken çok dikkatli olmak gerekiyor. Trabzon’un siluetine baktığımızda rahmetli Ecevit sağ olsaydı onun bir hayali gerçekleşmiş olacaktı. Trabzon merkez hariç her yer köy kent oldu. İkisi karıştı. Köylerde 5 katlı 6 katlı binalar var. Görselliğe negatif katkı sağlayan yapılar. Hiç bu arkadaşa o 6 katlı binayı niye yaptın diye soran olmuş mu?” dedi.

TÜM ŞEHİRLER BÜYÜKŞEHİR OLMALI
Vehbi Koç sözlerine şöyle devam etti: Geleceğe dönük korumak için. Akrabanın çocukları, kardeşler.. O araziler eksilmesin diye 5 kardeş 6 kardeş toplanıyor 150 metre kareye yapıyor. Tarım arazisini koruyor. Yapılan her yapı konulan her taş ya çay bahçesine ya da fındık bahçesine konuluyor. Gelecek adına şekillendirecek olan biziz. İhtiyaçlarımız neyse ona göre yapılaşma oluyor. Trabzon büyükşehir olduktan sonra, bunu Türkiye Cumhuriyetinin bireyi olarak söylüyorum. Dünyayı bilen mukayese yapma yeteneği olan biri olarak söylüyorum. Nüfusumuz ciddi manada her sene 1 milyon artıyor. Topraklarımız artmıyor. Çok büyük araziye sahip değiliz. Türkiye’nin bütün şehirlerinin büyükşehir olması lazım. İl bazında her tarafın planlanması lazım. Sanayi alanlarının, ticaret alanlarının, ibadet alanlarının belli olması lazım. Bugünden bu tedbirin alınması lazım.

BACASIZ SANAYİ İHTİYAÇ
Kalıcı ve mantıklı olan hizmetlerin yapılması lazım. Trabzon’un bu anlamda nefes alması için yapılması gereken şeyler var. Bizim çok büyük alanlarımız yok. Bu işi Trabzon halkı iyi gördü. Bacasız sanayiyi ihtiyacımız var. 4 merkezde Türkiye’de geleceği yüksek teknoloji noktasında, stratejik olan ve çok kıymetli olan endüstri kolu Türkiye’nin 4 merkezinde yapılacak. Bunlardan biri de Trabzon. 3 milyon metre kare bir alan. İstihdam sağlama adına ikinci devlet üniversitesi, Sürmene Çamburnu Tersane Bölgesi, 2. Devlet Üniversitesi ve Yatırım Adası.. HAVALİMANI BEDAVA İŞ Karadeniz’in yüz yıllardır kuzey güney aksında ulaşım hemen hemen yoktu. Zigana geçidi… Trabzon Havalimanı gündemde.. Cumhurbaşkanımız da bu konuyu biliyor. O pistin denize aktarılıp alanın kamuya kazandırılması gerek. Ben tüccar gözüyle bakıyorum bedava iş. O arazinin değeri orada elde edeceği gelirle yeni havalimanını çok rahat yapabilir. Ama Türkiye’nin 81 vilayetinde bu tip ciddi projeler yürütülüyor.

GEMİ TAŞIMACILIĞI NEDEN OLMASIN
Trabzon’dan yakın zamanda İstanbul’a gemi seferlerinin yapıldığına dikkat çekilerek bu durumun yeniden en azından nostaljik olarak canlandırılıp canlandırılamayacağı sorusuna Koç, “Biz çok kolay yok ediyoruz. Arşiv kültürümüz yok. Ege-Akdeniz-Karadeniz gemilerimiz vardı. Trabzon’da düzenli hat yaparlardı. Çocukluğumda bir kere İstanbul’a seyahatim oldu. Amcamlar da o gemiyle gelirlerdi. Üniversite talebesi olunca stajımı da o gemide yaptım. Sosyal bir devlet anlayışıyla biz Atatürk’ü anlayamazsak bugünleri anlayamayız. Atatürk, buna rağmen sosyal devlet anlayışıyla insanı bir yerden bir yere ulaştırmak, mal ve hizmeti ulaştırmak için yapılacak ilk şeyi yaptı. Türkiye’yi demir yoluyla birbirine bağladı. Bizim sahillerde bu imkân olmadığı için bunu da deniz yoluyla bağladı. Orada kar-zarar hesabı yok. O günün şartlarında talep çok olduğu için maliyeti karşılıyor. Bundan sonrası nostalji olabilir. Doğu Ekspresi, Kars Ekspresi.. Talep oluyor. Benzer şeyler yapılabilir. Buna biraz da özel sektörün iş dünyasının katkı vermesi lazım. Bunun geçmişi var. Hepsi sağlayabilir. Toplumsal bilinç toplumsal kültür böyle olur.

DİP DALGA İDDİASI…
“Son günlerde bir dip dalga geldiği yönündeki iddialar için ne düşünüyorsunuz” sorumuza Koç şöyle cevap verdi: Seçime 2 gün kaldı. Türkiye bu seçime odaklandı. Seçim arifesinin en büyük özelliği her şeyin konuşulduğu, fırsat bu fırsat deyip yerel yönetimlerden daha fazla hizmet almak için uğraşıldığı, bireysel taleplerin olduğu bir dönem. Böyle dip dalga falan yok. Zerre kadar aklı başında olan insan bu lafı söylemez. Yapılanları millet çok iyi görüyor. Kim ne olduğunu çok iyi etüt ediyor. Eğer benim milletim, tüm bu olup bitenlerden sonra iktidara geldikten sonra PKK’nın kuzeni HDP’den yardımcı yapacağını açık açık söyleyenlere, Türk sanatçısına, askerine hakaret edenlere, devlet memuruna küfredip, yetmedi paşanın apoletlerini sökmeye kadar işi ilerleten birine destek vermez. Dip dalga gibi bir şey yok. Olsa olsa tsunami olur ve AK Parti hepsini alır götürür.

VATANDAŞA DOKUNDUK
Vatandaşlarla bire bir yüz yüze buluştuk. Seçim zamanları bir anda da özeleştiri zamanıdır. Geçmişe dönük yapılan hizmetlerde yapılıp yapılmayanların adaylara analizini yapıyorlar. Vatandaşlarımızdan notları aldık. Bazı sıkıntıları anında çözdük bazılarını da not alarak ilgili kurumlara ilettik. Bazı sorunlarda üzerinde çok iyi çalışılması gereken ve uzun yıllar alacak sorunlardır. Onları da hükümetimiz yapacaktır. Bizim de TBMM’ye gittiğimizde ki ana meselemiz geleceğe dönük yatırımlar ve projeler için çalışmalara başlamaktır.

HAYALLERLE YAŞADILAR
Ana muhalefet partisi genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 2 gün önce ulusal bir TV kanalına açıklamada bulundu. ‘Biz bugüne kadar vatandaşın yanına gitmedik’ dedi. Böyle bir itiraf ne anlama gelir. Her şeyden önce vatandaşı bugüne kadar ciddi manada aldatmak anlamana gelir. Vatandaşı dinlemeyen, ihtiyacını bilmeyen anlamına gelir. Karşılığı olmayan vatandaşın istemediklerini mi vaat ettiler? Demek ki hayal sattılar. Bugün gelinen noktada da vatandaşa yapacak bir şeyleri olmadı ve yıkalım dediler.

TRABZON SES VERECEK
Trabzonlu adına ‘Millet ittifakı’ denilen ama özünde yıkmak dökmek hatta ve hatta itiraflarla iki yüzlü bir davranış şekli sergilediler. Trabzon halkı bunu fark etti. Trabzonlu basiret sahibidir. Ülkenin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi bilir. Kimin neye hizmet ettiğini çok iyi bilir. Hemşehrilerimize anlattık. 24 Haziran akşamı Trabzon’dan büyük bir zaferle çıkacağız inşallah. Trabzon tarih yazacak. Türkiye’ye Trabzon’dan bir ses yükselecek.

Editör: Haber Merkezi