İbrahim Akbulut parti il binasında düzenlediği basın toplantısı ile Chp Trabzon İl başkan adaylığını açıkladı .

Bir hafta önce yani geride bıraktığımız Salı günü açıklamayı düşündüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl başkanı adaylığımı ilçe başkanlarımızın yayınladığı ‘ORTAK ADAY’ deklarasyonu nedeniyle bugüne ertelemiştim. Bugünkü bu basın açıklamamla 23 Şubat 2020’deki il kongremizde CHP İl Başkan adayı olduğumu ve ömrümün önümüzdeki iki yılını Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon örgütünün başarısı için harcayacağımı kamuoyunda gururla ilan ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partililer olarak bugüne kadar gururla temsil ettiğimiz partimizin siyasi başarısını maalesef arzu ettiğimiz düzeye ulaştıramadık.  Bazen hüzün, bazen keder, bazen de yürek ve hayal kırıklıkları yaşadık. 70 yıldır iktidar olamadık. Ama küsmedik, darılmadık, ayrılmadık ve de kopamadık. Atatürk ve arkadaşlarının bize bıraktığı Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak için tuttuğumuz nöbeti asla terk etmedik. Tam 97 yıldır gözbebeğimiz gibi koruyup kolladığımız Cumhuriyetimizin nimetlerinden yararlanarak bizim gibi Atatürkçü ve Cumhuriyetçilere tepeden bakanlar kendilerini dev aynasında görebilirler. Onlar, biz Cumhuriyet Halk Partilileri saf dışı bıraktıklarını zannedebilirler. Hatta hatta onlar kendilerini bu güzel ülkenin mutlak hakimi olarak ta görebilirler. Onlar, kendilerini bu güzel ülkenin mutlak hakimi görebilirler amma onlar bilmelidirler ki, bu güzel ülkenin sahibi, vatan deyince gurur duyan Atatürk deyince tüyleri diken diken olan, Cumhuriyet deyince dikkatleri tavan yapan ve kendini Atatürk’ün askerleri olarak gören, vatan evlatlarınındır. 

Ben ve arkadaşlarım Trabzon’da nöbeti devralmak istiyoruz. Bugüne kadar bu nöbeti tutanlara teşekkür ederek ama yinede onların katkılarıyla Trabzonumuz’daki Atatürkçü, Cumhuriyetçi, ve demokrasi sevdalılarının yüzünü güldürmek istiyoruz. 

Ben ve arkadaşlarımın ilk amacı; Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü toparlayarak siyasi başarılar elde etmektir.  İçe dönük bütün çekişleri unutacağız. Geçmişte kalmış kırgınlıkla varsa onları yerin yedi kat dibine gömeceğiz. Geçmişte yaşadığımız başarısızlıkları unutup yeni yeni Demokrasi zaferleri yaşamaya odaklanacağız. Önce Ortahisar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dikeceğiz. Bütün Cumhuriyet Halk Partililerin siyasi duygularına tercüman olacağız. Cumhuriyet Halk Partililerin Trabzon'da yaşadığı başarısızlık sendromunu yerle yeksan edeceğiz. Cümle aleme karşı dim dik duracağız. Cumhuriyet Halk Partililerin kendine güven duygularını en üst seviyeye çıkaracağız.Halkımıza dokunacağız ve kanacağız. İlçe başkanlarımızla karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma anlayışı ile Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi camiasını mutlak bir başarıya ulaştıracağız.

Ben İbrahim Akbulut olarak şu taahhütte bulunuyorum ki, önümüzdeki iki yıllık görev süremiz bitmeden başka hiç bir göreve talip olmayacağım.  Ben ve arkadaşlarım Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon örgütünün başarısı için günün 24 saatine 24 saat daha katarak bıkmadan, yılmadan çalışacağız. Bize güvenenleri asla mahcup etmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon camiasına güveniyorum, onların da bize güvenmesini istiyorum. Delegelerimizin ferasetine güveniyorum. Geleceğimize umutla bakıyorum. Artık Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon camiası bir biri ile kucaklaşmalı ve kenetlenmeli. Disiplin kurulu değil, halkla ilişkiler komisyonumuz ön plana çıkacak. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon’da mutlak bir başarıya odaklanacak. 

Gençler ve kadınlarımız örgütümüzün belkemiği olacak. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı arı kovanı gibi çalışacak. 23 Şubat’taki kongremiz delegelerinin vereceği kararı başım gözüm üstüne olacak. Güçlü siyaset, adil ve ilkeli yönetim şiarımız olacak. 

Ve son olarak diyorum ki, Atatürk Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının ufak tefek parazitleri Trabzon’un sokaklarında gezemez. Trabzon, Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarının yuvasıdır yuvası olarak kalacaktır. Asla terk edilemez. 

Editör: Haber Merkezi