İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr Atakan Aksoy, bir otelin toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarına teşekkür mahiyetinde gerçekleşen toplantıya CHP Milletvekili Ahmet Kaya İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, CHP İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Sağır, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan katıldı.

KİMSEYİ KIRIP İNCİTMEDİLER

İlk konuşmayı yapan İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Atakan Aksoy ve CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayımız Salih Akyüz seviyeli bir seçim politikası izledi. Kimseyi kırmadı incitmedi. Her ikisi de sürecin başından beri olması gerektiği gibi proje anlattı bu bağlamda şehre değer katmaya çalıştı. 31 Mart seçimlerinde Milet İttifakımızın adaylarının milletimizin büyük oranda desteğini alacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. CHP İl Başkanı Güzide Uzun ise, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun her iki adayımıza da desteğini açıklayan videolarından ötürü kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

TEKNİK OLMADAN OLMAZ

İl başkanlarının ardından sözü devralan Aksoy, basın mensuplarına seçim sürecinde ve öncesinde kendisine sağladıkları destekten ötürü teşekkür etti ve  şu şekilde konuştu: “Trabzon bizim doğduğumuz, yaşadığımız geliştiğimiz yerdir. Trabzon’a hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Trabzon’dan hizmet ederken ülkemize güzel sinyaller vermek, çarpan etkisi ile oluşturarak kalkınmaya katkı sağlamak tabi ki hedefimizdir. Devletimiz bizi bu yüzden yetiştirmiştir.  Siyasette Trabzon’da belirleyici olduk. Çünkü teknik projeler olmadan büyükşehir belediyeciliği mümkün değildir.  Teknik projeler olmadan büyükşehir belediyeciliği mümkün değildir.  Belediye de masa başından yönetilemez. Biz bu anlamda seçim çalışması sürecinde ortaya koyduğumuz teknik projelerle de Trabzon siyasetinde belirleyici olduk çünkü belediyecilik bizim işimiz.”

ÇÖZÜMCÜ BİR SİYASET ANLAYIŞI

“Mesleki olgunluğumuzu, tecrübelerimizi toplumumuza hizmet olarak yansıtmak istiyoruz” diyen Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatım boyunca öncelikli odak noktam bana sorunlarını belirten insanların sorunlarını çözmek olmuştur. Sorunları paslamayıp çözmeyi hep hedef edinmişimdir. Yani sorun paslamam çözerim. Bunun için de bilgiyi ve tekniği kullanmam şart. En büyük hedefim Trabzonlu vatandaşlarımızın ‘Trabzon’un evladı Atakan hoca bu işi başardı. Trabzon’a çok büyük hizmetler yaptı’ dedirtmektir. Bunun için belediye başkanı olmak istiyorum. Belediye başkanlığı çok yüce bir makamdır. Topluma hizmet makamıdır. Toplumda siyasilere karşı bir güven bunalımı var. Ben buna karşı güven veren bir anlayışı önce Trabzon’a; Trabzon’dan da Türkiye’ye sunmak istiyorum. Bunun beraberinde çözümcü bir siyaset anlayışı sergilemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

TRABZON’UN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi Başkanı olması halinde sürekli şantiyelerde olacağını dile getiren Aksoy, “Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda ortaya koyacağım memnuniyet ve yaşamsal koşulların iyileşmesiyle taleplerinin karşılanmasıyla oluşturacağımız bu mutluluktan daha büyük mutluluğu yaşamak isterim. 5 bin kişiye nitelikli istihdam sağlayacağımızı belirttik. Düşük yatırımlarla devreye alınabilecek; yapılabilirlik koşullarına göre belirlenmiş projelerimiz hazır. Kuracağımız Proje A.Ş bünyesinde de proje destekleri sunmayı düşünüyoruz. Trabzon 10 yılda 50 yıl geriye götürülmüştür.   Trabzon tarihi misyonunu kaybetme noktasına gelmiştir. Trabzon’un önünde tıkanmışlıklar var. Belediye başkan adayı olmamın temelinde bu tıkanıklıkları aşma amacı yatmaktadır. Trabzon içinde bulunduğu tablodan bir an evvel kurtulmalıdır ve bizim sayemizde kurtulacaktır” diye konuştu.

ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Aksoy, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Büyükşehirde inşallah hızlı bir kalkınma hamlesi başlatacağız. Kendimi büyükşehir belediyesi başkanlığı ile özdeşleştirdim.  Çünkü halka hizmet makamı olan bu makamı çok önemsiyorum.  Ayrıca vatandaşın ihtiyaçlarını belirleme noktasında çok çalışacağız. Belediye başkanı dediğin kişi vatandaşının ihtiyaçlarını bilmek, şehrin sorunlarını görmek zorundadır. Biz de bu doğrultuda vatandaşımızın bizden randevu almasını beklemeden vatandaşımızdan randevu alacağız.  Yenilikçi anlayışla kalkındıran ve kazandıran bir belediye olacağız. Son olarak Yerel seçimlerin şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.”

Selahattin Özcan

Editör: Haber Merkezi