SONNOKTA SÖNMEZ ÇAK - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Seçimleri 24 Haziran’da yapmaya karar verdik” sözlerinin ardından hareketlenen siyasi kulislerden aday adaylığı açıklamaları gelmeye başladı. AK Parti Trabzon’un Kurucu İl Başkanı olan Avukat İbrahim Keskin ile çok özel bir söyleşi gerçekleştirdik. “İlk günkü aşkla göreve hazırım” diyen Keskin, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti Trabzon Milletvekilliğine talibim dedi. İşte Keskin’in önemli sözleri: 

YAPTIKLARIMIZLA YOL ÇIKTIK
Altmış yılı aşan ömrümüzde beş kurumun kurucusu olduk. Bunları sıralayacak olursak 1979’da kurulan Akçaköy Lisesinin kurucu müdürlüğüne getirildim. 1985’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin oluşturulmasıyla birlikte Akçaabat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne kurucu olarak atandım. 1989’da Cem Su Sayaçlarının kurucusuyum. 2001 yılında kurulan AK Parti’nin Trabzon kurucu İl Başkanıyım. 2010 yılında kurulan Avrasya Üniversitesi’nin ilk kurucu müteşebbislerinin arasındayım. Burada zikrettiğim şekilde beş kurumun kurucusu benim. 24 Haziran 2018’de gerçekleştirilecek genel seçimlerle Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Sisteminin hayata geçirileceği ilk parlamentosu olacaktır. Dolayısıyla rabbim nasip ederse oluşacak bu parlamentoda Trabzon milletvekili olarak görev almak istiyoruz.

YÜZDE 10 HEDEFİNİ KOYDUK
24 Eylül 2001 tarihinde şimdiki Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Türkiye’de basın dünyasında önemli bir yere sahip olan gazetesinde “muhtar bile olamaz” dedikleri bir süreç yaşanıyordu. Çok şükür ki o günler aşılıp günümüze gelindi. O günlerde biz bu partinin içindeydik. Verilen görevi layıkıyla yapmaya çalıştık. Altı ay gibi kısa bir sürede kuruluşumuzu tamamlayıp hedefimize koştuk. Türkiye’nin % 10 puan üzerinde oy alma hedefini koyduk. Bu hedef günümüze kadar hiç aksamadan devam etti.

TRABZON’A 7 MİLLETVEKİLİ Mİ?
Şimdi 24 Haziran’da gerçekleştirilecek bu özellikli seçimde cumhurbaşkanlığı sistemi hayata geçirilecek. Yani cumhurbaşkanı aynı zamanda başbakanın da görevlerini yerine getirecek. Parlamento 600 milletvekilinden oluşacak. Yeni dönemde Trabzon’un altı olan milletvekili sayısının da yediye çıkacağına inanıyorum. Yani seçim dolayısıyla Trabzon’da oluşturulacak AK Parti listesinden milletvekilliğine talibim.

MUHALEFETİN HİÇ ŞANSI YOK
Seçimler dolayısıyla oluşturulan cumhur ittifakının yüzde kaç oy alacağı hakkında tahminde bulunmak çok zor ama kullanılacak oyların büyük çoğunluğunu AK Partinin alacağına inancım tamdır. Cumhuriyetin yüzüncü yılına çok başarılı icraatlara imza atmış bir hükumet olarak ulaşmış olacağız. Ekonomik anlamda dünyanın en büyük on ülke hedefini gerçekleştirmiş olacağız. Bunu da başarmak için istikrar lazım. Bunun da en iyi Cumhurbaşkanlığı sistemi ile AK Parti’de sağlanacağına inanıyorum. Dolayısıyla muhalefete hiç şans tanımıyorum. Bugün itibarıyla muhalefet Türkiye’nin geleceğiyle ilgili hiçbir çözüm projesi ortaya koyamamaktadır. Sadece hükumetin icraatlarını, projelerini küçümsemekle meşgul. Buradan kendilerine seslenip doğru dürüst projelerle, doğru dürüst politikalarla, doğru dürüst adamlarla seçim kazanılır diyorum.

PANİK İÇERİSİNDELER
Öncesini bir yana bırakıp son birkaç günü göz önüne aldığımızda muhalefetin durumunu ortaya koyarsak karşımıza şu tablo çıkar: Bahçeli 26 Ağustos 2018’i dediğinde hodri meydan hazırız dediler ancak sonrasında 24 Haziran 2018 dendiğinde efendim bu baskın seçimdir diye feryat etmeye başladılar. Hani hazırdılar. Şimdi de 15 gün sonra adayını belirleyeceklerini söylüyorlar. Bana göre 15 güne kadar adaylarını belirleyemezler kamuoyuna açıklayamazlar. Şimdi panik içindeler.

GÜÇLÜ BİR YARIŞ OLACAK
AK Parti kurultayında Cumhurbaşkanımız öncelikleri ortaya koymuştur. Değişim, demokrasi, 2002 ruhu demiştir. Bu dönemdeki temel açılımları bunlar olacak. 2002 ruhu argümanları içinde de biz bulunmaktayız. Kuruluş dönemindeki şevk, azim ve heyecan ortaya çıkacaktır. Bu seçimde AK Partili adaylar arasında çok güçlü yarış olacağı doğrudur. Bu da çok doğaldır. Böylece çok yüksek kalitede kişiler listeye girecektir. AK Parti listesinden 24 Haziran 2018 seçimlerinde kendimi milletvekili olarak açıklayan ilk isim oluyorum.

BU PARTİNİN BİR NEFERİYİM
Partimi de kendimi de çok iyi tanıyorum. Trabzon siyasetinin 25 senedir içindeyim. Her zaman ön saflarda bulunmuşumdur. Trabzon’u, Türkiye’yi, dünyayı iyi tanıdığıma inanıyorum. Bu bilgi birikimi de insanımızın hizmetine kullanmak istiyorum. AK Parti her zaman kaliteli insanlarla yoluna devam etmiştir. 2002’de milletvekili seçilenler arasında yaptığım konuşmada göreve seçilen bu arkadaşlarımızın yerinde olmayı arzuladığımı belirtmiştim. Biz partimizin bir neferiyiz verilecek her türlü görevi kabul ederiz. Partimize küskünlüğümüz yoktur. Neye ihtiyaç görülürse orda oluruz demiştim. Bugün yine aynı düşüncelerle bu yola çıkıyorum.

Editör: Haber Merkezi