SONNOKTA RÖPORTAJ - AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu gazetemize konuştu. Şehir ve ülke gündemine dair net açıklamalarda bulunan Ayvazoğlu il teşkilat tartışmalarına değinerek, “Tartışılmasını isteyenler olabilir ancak aldığımız terbiye gereği buna müsaade etmeyiz. İl Başkanımız geminin kaptanıdır ve dümenin başındadır.” dedi.

İşte Ayvazoğlu’nun açıklamaları…
Başkentte gündem nasıl gidiyor?

Ankara’daki işlerimiz çok yoğun. Üst komisyonum “KEFEK”, buna bağlı bir alt komisyon olan “STEM” ve sunucusu seçildiğim otizmli, down sendromlu ve serebral palsili çocukları kapsayan bir komisyondayım. Her 3 komisyonun içinde etken bir şekilde bulunmak, genel kurul çalışmaları ve bakanlıklardaki çalışmaların yoğun olması nedeniyle Ankara’daki 24 saatimiz yetmiyor. Tabi ki Trabzon’un sorunlarının çözümü için de var gücümle mesai halindeyim. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığımız şuanda çocuklarımızın deneme yanılma tahtası gibi sürekli üzerinde sınav ve uygulama değişikliklerinin yapıldığı ya da çocuklarımızı sadece üniversiteye yönlendirecek bir uygulama değil, mesleki alanlara yönlendirebilecek bir uygulamanın içerisinde. Bu alanda meslek liselerinin önünün açılması çocuklarımızın ilkokuldan itibaren yetenekli olduğu okullara kanalize edilebilmesi, illa herkesin üniversite mezunu olmak zorunda olmadığı bir Türkiye hayalimiz var.”

ONLAR TEFERRUAT
Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki atama krize döndü. Bu konuyu nasıl yorumluyorsunuz?

“Bu bir sıkıntı değil rutin bir süreç. Olay bazı kesimlerce çok farklı boyutlara çekildi. Neticede bürokraside herkes bir şekilde bir koltuğa oturur, belli bir süre o işi yapar, sonra bir başkası bayrak teslimi için devreye girer. Bizim bu hususta bir problemimiz yok. Ama süreç içerisinde milli eğitim camiasının, teşkilatın ya da diğer denge unsurlarının böyle bir talebi söz konusu olduğunda da en son bize gelinir. Bakanımızın evet demediği hiçbir şeyi biz zorla kimseye yaptıramayız. Bakanlığın takdiriyle alınmış bir karar vardı. Milli Eğitim’den sorumlu milletvekili ben olduğum için benim ismim de gündeme gelmiş oldu. Süreç içerisinde gelen de giden de bizimdir. Önemli olan Milli Eğitimin kalitesinin artırılması, Trabzon’daki başarı oranının düzeltilmesi bu alanda neler yapabileceğimiz noktasında fikir üretmemizdir. Bunun dışındaki tasarruflar teferruattır.”

ÇALIŞMALAR GÜZEL
Yerel yönetimlerin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

“Büyükşehir Belediye Başkanımız güzel çalışmalara imza attı ve yapabileceği çalışmaların da sinyallerini verdi. Bizler milletvekili olarak verebileceğimiz bütün destekleri verdik, vermeye de devam edeceğiz. Trabzon’u değiştirmek ve dönüştürmek için ciddi projeleri var. Biz de bu projelerin destekçisi olarak Ankara’dan kendisine destek vereceğiz. Bence güzel işlerin yanında olmak Trabzon’a verebileceğimiz en büyük katkıdır. Trabzon’da şehrin beklentisine yönelik çok farklılıklar göreceğimize inanıyorum.”

TIP FAKÜLTESİ’NDE ELEŞTİRİLER HAKLI
Farabi Hastanesi’nde sorun aşıldı mı?

“Bakanımız Berat Albayrak’la sadece bu konuyla alakalı bir toplantı yaptık. Tıp Fakültesi’nin sorunu hepimizin sorunu. Tıp Fakültesi’nde sadece Türkiye’de değil dünyada da zor rastlayacağınız profesyonellikte doktor ekibimiz var. Bunların potansiyelini en üst düzeyde kullanabilmek lazım. Ama hastalarımızın hastaneye gittiklerinde görmüş oldukları manzara onları üzdüğü kadar bizleri de, hastane yöneticilerini de üzüyor. Neticede bu ciddi bir kaynakla çözülebilecek bir durum. Onun haricinde yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Berat Albayrak bakanımız çok hassasiyet gösterdi. Ödenekle birlikte bir rahatlama gerçekleştirildi. Önümüzdeki dönemlerde yine KTÜ’ye Ankara’dan gelecek olan bir destekle eski haline getirebilmek, hastalarımızın ve yakınlarının haklı eleştirilerinin karşılığında onlara ideal bir hastaneyi sunabilmek için tüm gayretimizle bütün temaslarda bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz.”

BEKLEDİĞİMİZE DEĞECEK
Şehir hastanesi ile ilgili ve tartışmalara konu olan yer seçimiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?

“Sadece Trabzon’da değil tüm Türkiye’de şehir hastaneleri yeniden değerlendirildi. Bir model değişikliğine gidildi. Ben de şehir hastanesinin bu şehre çok ciddi bir katkı sunacağını düşünenlerdenim. Zamanlama açısından belki bu model değişikliği süreci biraz daha uzatabilir. Önemli olan bitirdiğiniz zaman şehre gerçekten sağlık hizmeti sunabilecek ve herkesin memnuniyetini karşılayacak bir çıktı elde etmemiz. Beklediğimize değeceği kanaatindeyim. Trabzon’da yer her zaman tartışılır. Bu şehrin coğrafyasını hepimiz biliyoruz. Arazi koşulları ortada ve çok fazla seçenek yok. Neticede oraya karar verildi. Bunu yeniden tartışmanın bir gereği yok.”

BU SES TRABZON’DAN DUYULSUN İSTEDİM
Engeli olan özel insanlar için yaşamlarını kolaylaştırıcı ve onları topluma daha fazla kazandırmak amaçlı herhangi bir çalışmanız var mı?

“Özellikle otizm, down sendromu ve serebral palsi hastalıkları doğum oranlarında ciddi bir artış göstermeye başladı. Dünya alarm veriyor. Mevcut komisyonumuzun amacı otizmli, down sendromlu ve serebral palsisi olan çocukların ve onların ailelerinin hayatını kolaylaştırmak, sosyal hayata katabilmek. Komisyonumuzda her partinin bir temsilcisi var. % 80’inin otizmli ya da down sendromlu çocuğu var. 27 Kasım’da çalışma takvimimiz doluyor ve çok değerli bir rapor çıkıyor. Bizler şöyle bir şey düşündük; madem komisyonda 10 kişiden 1 tanesiyim ve Trabzon Milletvekiliyim bu komisyonun nihayetlendireceği rapor Trabzon’dan çıksın istedik. 25 Kasım’da tüm komisyonu, uzmanları ve bakanlık yetkilileriyle birlikte Trabzon’a getiriyoruz. Trabzon’da yapılan çalışmayla birlikte raporu nihayetlendireceğiz. Ben bu sesin Trabzon’dan duyulmasını istedim.”

GÜZERGAHTAN GERİDÖNÜLMEZ
Trabzon’un beklentisi demir yolu ne durumda?

“Tren yolu rafa kaldırılmış değil, ancak çok büyük bütçeli bir iş. Bizim tren yoluna ihtiyacımız var. İpek Yolu’nun denizle buluştuğu ilk nokta Trabzon. Türkiye’de de Trabzon’un kendi önemini bilmesi ve sahip çıkması gerekiyor. Bu potansiyeli Türkiye gördü. Bu ticaret yolu üzerinden yapacağımız çalışmalarla birlikte tren yolunun Trabzon üzerinden geçecek olması ile birlikte jeopolitik konumumuz çok daha net şekilde tescillenecektir. İstihdam problemi ve farklı kaynak bulma noktasında yaptığımız çalışmalar da yerini bulacaktır. Güzergah konusunda herkes kendi ilinin menfaatine yönelik açıklama yapar ama biz daha önce yapmış olduğumuz çalışmalarda uygun güzergahı tespit ettik. O güzergahtan geri dönecek değiliz. Tren yolu hayata geçtiği takdirde gelecek nesillere aktarılacak en önemli projelerden bir tanesi hayat bulmuş olacaktır.”

BEN DE RAHATSIZ OLDUM
Kanuni Bulvarı’nın Boztepe bağlantısı çok tartışıldı. Bu tartışmalara ne diyeceksiniz?

“Orada yapılmış bir plan ve proje var. Bu şekilde de çalışmalar devam ediyor. En rantabl çalışma hayata geçiyor. Tartışmaların olduğu dönem ben de oraya baktığımda kim ne kadar rahatsız olduysa ben de o kadar rahatsız oldum. Ama sonucuna bakmak lazım. Kanuni Bulvarı’na çok ihtiyacımız var ve bu şehre nefes aldıracaktır. Güney Çevre Yolu’nun hayata geçmesinde de bu yolun bitmesi bir milat olacaktır. Karayolları o bölgeye özel olarak farklı bir peyzaj projesi uygulayacak ve bu uygulama ile hem alanın kendine has boz yapısını hem de viyadüğün ayaklarını ve Boztepe’yle temas eden kısmını yeşillendirerek doğa ile uyumlu bir görüntüye kavuşturacak.”

GENEL MERKEZİN KARARI KABULÜMÜZ
AK Parti il teşkilatı zaman zaman tartışılıyor. Bu konudaki yorumunuz nasıl olur?

“AK Parti siyasetinde bir teşkilat terbiyesi vardır. Biz bunu Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik. Bizim il başkanımız Trabzon’da Cumhurbaşkanımızın temsilidir. Bizden de üstündür. İl Başkanlığı bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye ortalamasının üstünde yer alarak beş seçimden alnının akıyla çıkmıştır. Bütün kongrelerde de aynı başarı gösterilmiştir. Aslında bir şeyler değerlendirilirken bu karnelere bakmak önemlidir. İnsanların hafızası bazen zayıf olabilir ama hafızamızı bu istatistiklere bakarak tazeleyebiliriz. Haydar Revi ve yönetimi görevde bulunduğu süre boyunca Trabzon siyasetine de ciddi katkı sunup en zor zamanlardaki seçimlerde dahi başarısını tescilleyecek çalışmalar yapmıştır. Bunu kimse inkar edemez. İl yönetimimizin tartışılması gibi bir durum söz konusu değildir. Tartışılmasını isteyenler olabilir ancak aldığımız terbiye gereği buna müsaade etmeyiz. İl Başkanımız geminin kaptanıdır ve dümenin başındadır. Genel merkezimiz İl Başkanlığı için ne karar verirse bizim kabulümüzdür.

Editör: Haber Merkezi