İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, Kaşüstü’nde bir restoranda basın toplantısı düzenleyerek gazeteciler ile bir araya geldi. Bıyık, toplantında hedeflerini ve çalışmalarını anlatırken gazetecilerin sorularına da cevap verdi.

İYİ Parti Yomra İlçe Teşkilatının tam kadro hazır bulunduğu toplantıda Bıyık önemli açıklamalarda bulundu. Yomra’da istişareler sonucunda aday olduğunu dile getiren Bıyık, bugünden itibaren sahada seçim çalışmalarının startını vereceklerini söyledi.  Bıyık, “İnsanların gündelik hayatlarını kolaylaştıracak ciddi projelerimiz var. Bunlar yapılabilir projeler olduğu için Yomra’nın ufkunun açabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

İşte Bıyık’ın açıklamaları:
İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR

Yomra'da işlerin yolunda gitmediğini, Trabzon’un toplamında olumsuz anlamda konuşulmaya başlanan bir algısı olmaya başlamıştı. Yomra’da yaşayanların şikayetlerinden yola çıkarak ciddi bir genç ekibi de arkamıza alarak Yomra’da aday olma düşüncemiz oluştu. Bugün bu toplantının akabinde yarın Yomra’da saha çalışmalarına başlayacağız. Ondan sonra her gün sahada seçim çalışmalarımıza İYİ Parti olarak start vermiş oluyoruz.

GELECEĞE DAİR PROJELERİMİZ VAR
Diğer parti adaylarındaki belirsizliği beklemek istemedik. Biz kendi politikamız üzerinden gideceğiz. Bundan sonra geleceğe dair nasıl projeler sunabiliriz onları düşünüyoruz ve planlıyoruz. Geçmişle bir kavgamız yok, Yomra’nın geleceğine dair projeler hazırlıyoruz. Onları da 15-20 gün içerisinde tanıtım toplantısı ile halka duyuracağız. Yomra’nın son 15-20 yıllık sürecinde halkın huzuruna dair hiçbir işlem yapılmamış. Yomra’ya gelen yeni nüfusun bundan sonraki hayatında güncel ihtiyaçlarının karşılanması üzerinde duruyoruz. İnsanların gündelik hayatlarını kolaylaştıracak ciddi projelerimiz var. Bunlar yapılabilir projeler olduğu için Yomra’nın ufkunun açabileceğimizi düşünüyorum.

YAPACAK ÇOK İŞ VAR
Proje sayfalarında kalan projelerden çok, belediyenin bütçesi ve çeşitli sosyal projelerle desteklenebilecek olan projeler üzerinde çalışıyoruz. ‘Aa bu proje olur mu’ şeklinde sorgulanacak bir proje ile insanların karşısına çıkmayı düşünmüyoruz.  Yomra bugün daha iyi şartlar da olabilir. Ancak gerek alt ve üst yapıdan, sosyal donatı alanlarına, sokak ve cadde çalışmalarından kent meydanına, pazar yerine, kültür merkezinden düğün salonuna kadar Yomra’da yapılabilecek o kadar çok iş var ki. Biz bunları halkın karşısına proje olarak sunacağız. Bunun için adaylık düşüncesi oluştu ve aday olduk. İnşallah bunları yapmak niyetindeyiz. 

İLÇEDE OTOPARK VE YÜRÜYÜŞ YOLU YOK
Yomra Trabzon’un en fazla nüfus alan bölgesi. Bu binalar yapılırken ve nüfus alınırken bunların altyapısı yapılmadı. Bu gelen nüfusun eğitimini sağlayabilecek ilkokulu, lisesi hazırlanabilmiş durumda değildi. Biz kentleşme ve nüfustan şikayetçi değiliz ancak Yomra’da 5 bin civarında Yomralı olmayan insan yaşıyor. Bir dairenin fiyatı 1 milyon lira, bunu ödeyen insan düzgün bir hayat yaşamayı hayal eder. Bir otopark, yürüyüş yolunun hiçbirinin altyapısı yok. Buraya gelen insanlar bu durumdan şikayetçi oluyorlar. Kaşüstü’nün arka caddelerine girdiğiniz zaman çamur içerisinde geziyorsunuz. Yomra bina anlamında büyürken, güncel ihtiyaçların karşılanması anlamında büyümedi. Sadece müteahhit geldi, arsayı aldı binayı yaptı, gitti. Yomra’nın bu tahribatının toparlanma süreci var, çok kolay değil. 

YAPACAK BİR ŞEY YOK ARTIK…
Keşke yapılmasaydılar diyebiliyorum ama bunlarla ilgili bundan sonra benim yapabileceğim bir şey yok. Seçilecek olan belediye başkanının da yapacak olduğu bir şey yok. Biz ancak bundan sonrası için bir şeyler yapabiliriz. Kentleri insanlar hazırlarken 50-100 yıllık planlamalar var. Yomra’da ise 1 yıllık olur. Bir tane mimar geldi projeyi çizdi, gitti. Onun arkasında bina. Keşke Kaşüstü Trabzon’un genişleme alanı olarak 10 yıl önceden planlanmış olsaydı. Bugüne dair, geleceğe dair hiçbir planlama yapılmadan yapıldı bu kentleşme.

GOLF SAHASINI İSTEYEN VAR MI?
Yomralıya danışmadan hiçbir şey yapmayacağım. Kararı halk verir. Eğer halk ihtiyaç olduğuna dair bir kanaat verirse biz de yapmak için mücadele ederiz. Ki sokakta genel olarak ihtiyaç olmadığı düşünülüyor. Büyük projelerde, golf ve dolgu sahası gibi halkın 10-20-50 yılını planlayacak olan konuları kesinlikle vatandaşa soracağım. Burada projeler hazırlanırken STK ve halkın düşüncelerine çok değer verildiğini düşünmüyorum. Ben meclisler oluşturarak vatandaşın taleplerini ve düşüncelerini o meclislerde sağlıklı bir şekilde almayı düşünüyorum. İstiyorlarsa yaparız. Yomra Belediyesi’nin bir golf sahasını yapabilecek bütçesi olduğunu düşünmüyorum.

BEN YALAN SÖYLEYEMEM
Ben sokağa çıktığımda yalan söylemem. Vatandaşlarla buluşurken de, arkadaşlarımız ile istişare toplantılarımızda hep bunu söylüyorum. Yalan söylemeyeceğim. Yapamayacak olduğum işi de sırf seçimi kazanmak için bu insanların karşısına çıkmayacağım. Belediye başkanı olacak insan şunu söyleyebilir; ‘500 kişiye iş sağlayacağım’ bunu söylemek çok kolaydır. Ama bunun altını doldurmak lazım. Bu anlamda işsizlik ile ilgili çeşitli çalışmalarımız var. Nasıl var? Kaşüstü’nün turizm anlamında ciddi bir altyapısı var. Oteller, restoranlar var. Ama oteller ve restoranlar kalifiye eleman bulamıyor.

HEP DOĞRUYU KONUŞACAĞIM
Gençlerimizde ciddi anlamda işsizlikten dert yanıyorlar. Bu gençlerimiz eğitilerek onlara iş imkanı sağlanabilir. Ancak biz Yomra Belediyesi olarak ‘biz fabrika kuracağız’ dersek bu hayalcilik olur. Yalan söyleyerek seçim alma gibi bir durumumuz yok. Ben doğruyu konuşacağım. Halkın uzun yıllar bu yalanlardan bıktığını ve doğruyu söyleyenlere de hassasiyet göstereceğini düşünüyorum. Seçim sürecinde vatandaşın karşısında bir projeyi sunarken kesinlikle yalan söylemeyeceğim. İşsizliğe yönelik çalışmalarımız var.

HUZURSUZLUĞU KALDIRACAĞIM
Bu huzursuzluk ortamını kaldıracağız. Benim giremeyeceğim esnaf, ev olmadığını düşünüyorum. 40.000 kişinin belediye başkanı olacağız. Bir huzursuzluk olduğu kesin. Benim yanıma gelen bazı vatandaşlar ‘Seni beğeniyoruz, destekliyoruz ama birlikte görünemeyiz’ diyenler oluyor.  Benim yanımda görünecek esnafın yarın kapısına zabıta gitme ihtimali çok yüksek. Ne gerek var, burası demokratik bir ülke. Ben bir başkan adayı olarak kimsenin incinmesini istemiyorum. Bireysel olarak neden bu adama destek oluyorsun denilme ihtimali çok yüksek. Demokratik bir yarış ortamı olduğunu düşünmüyorum.

Editör: Haber Merkezi