Önceki akşam Ortahisar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Çay TV ekranlarında yayınlanan seçim özel programına katıldık. Gazeteci yazar Ali Öztürk ve Zihni Ağırman’la birlikte Başkan Genç’in yeni dönemdeki belediyecilik anlayışı üzerine tam 2 saatlik bir sohbet oldu.

Başkan her ne kadar programın hemencecik bittiğinden dert yansa da bu süreçte önemli açıklamaları oldu.

Trabzon’da taraflı tarafsız herkesin takdir ve beğenisini kazanmış biri olarak bu sevgi ve takdirin sağlanması için yeni dönemde de büyük bir gayret sarf edeceğini söyledi. Başkan Genç, AK Parti’nin ‘Gönül belediyeciliği’ anlayışını zaten 5 yılda fazlasıyla uygulamış biri olarak 31 Mart seçimlerine gidiyor.

“Saha çalışmalarımızda bugüne kadar neredeydiniz diye bir serzenişle karşılaşmıyorum” sözünün altında da bu yatıyor.

Genç başkana ilk olarak tarihi Trabzon Kalesi’nin turizme kazandırılması için bir projeleri olup olmadığını sordum ve kale ile birlikte şehrin sokaklarının daha güzel olması açısından yol kenarlarında kötü görüntüye sebebiyet veren duvarların resim çalışmaları ya da ışıklandırmalarla güzelleştirilebileceğini belirttim.

Başkan da kalenin bugünkü halinin bizlere hiç yakışmadığını ve ilgili bakanlığın devreye sokulmasıyla kalenin turizme kazandırılması için gerekli işlemlerin başlatıldığını söyledi. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla da Ortahisar’ın çok daha cıvıl cıvıl bir ilçe olacağını söyledi.

Programın son sorusunda ise kendisine maddi anlamda tarihinin en kötü sezonunu geçiren Trabzonspor’a belediye olarak kalıcı maddi gelir sağlayacak bir projelerinin olup olmayacağını sordum.

Her Trabzonspor hassasiyetinin en üst seviyede olduğunu bildiğim Sayın Ahmet Metin Genç, böyle bir proje üzerinde kulüple birlikte çalıştıklarını belirterek vakti geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

***

Kendinden emin olan insan şeffaf olur.

Kaçak göçek işi olmayan kişiler kendinden emin olur.

Yeni kurulmasına rağmen 5 yılda hem kurumsallaşmayı sağlayıp hem de Sayıştay’dan teşekkür almak herkesin işi değildir.

Kelli felli olduklarını iddia eden nice belediyelerin Sayıştay denetçileri karşısında ne terler döktüğünü biliyoruz.

Tüm bunları yaparken de şehrin tüm dinamiklerine dokunmak, halkın sevgi ve saygısına mazhar olmak kolay bir şey değildir.

Ahmet Metin Genç, Ortahisar’da bunu yaptı.

Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Murat Zorluoğlu ile yakalanılan uyumun da etkisi sahada fazlasıyla hissediliyor.

Bu ahenk iki isme de büyük güç sağlayacaktır.

“AK Parti’ye asla oy vermem” diyenlerin dahi “Ortahisar’da Ahmet Metin Genç’e oy vereceğim” dediği bir ortamda 31 Mart seçimlerine gidiyoruz.

Başkanın hedefi yüzde 70.

Editör: Haber Merkezi