Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı Aralık Ayı İl Divan Toplantısı, İl Başkanı Cevat Kurt’un başkanlığında gerçekleştirildi. İl Binasında yoğun katılımla yapılan toplantıya, SP Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan ve teşkilat mensupları katıldı.Toplantıda İl Başkanı Cevat Kurt, il ve ilçelerin kongre süreçleriyle ilgili bilgi verdi. Kongrelerin, Ortahisar İlçe Kongresi ile başlayacağını belirten Kurt, “Milletvekilimiz Sayın Abdulkadir Karaduman’ın katılımıyla 12 Ocak Pazar günü kongremizi gerçekleştireceğiz” dedi.Kurt, 2020 yılında il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirdikten sonra yeni dönemde de aynı heyecan ve azimle çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

‘BİR BAŞKA AÇIDAN SURİYE’ SUNUMU…

Toplantıda SP Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, ‘Bir Başka Açıdan Suriye’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

İLİŞKİLER İYİYE GİDERKEN NEDEN BİR ANDA BOZULDU?

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Suriye’yi terk etmesi sonrasında bu ülke ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin gelişmeye başladığını hatırlatan Çalışkan, her iki ülkenin de çıkarına olan bu olumlu havanın AK Parti iktidarının ilk yıllarında da devam ettiğini söyledi. Çalışkan, “İlişkilerimiz iyiye giderken, acaba ne oldu da bir anda bozuldu. Sadece Türkiye ve Suriye’nin değil, bütün bölgenin zararına olan, yüzbinlerce insanın ölümüne, milyonlarcasının mülteci olmasına yol açan bugünkü tablo neden ortaya çıktı? Bu soruya kafa yormadan, olayları anlayamayız” dedi.

İÇ SAVAŞIN ASIL AMACI SURİYE’NİN BOŞALTILMASIDIR

ABD Dışişleri eski Bakanı Rice tarafından açıklanan Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) sonrasında İslam ülkelerinin bulunduğu coğrafyalarda önemli değişimler başladığına dikkat çeken ve Suriye’de yaşananların da tesadüf olmadığını kaydeden Çalışkan, “Her şey, 2003 yılında ABD eski Bakanı Condolezza Rice’ın BOP (Büyük Ortadoğu Projesi veya Büyük İsrail Projesi) ile Türkiye de dâhil 22 ülkenin sınırları değişecek demesiyle başladı. Suriye, savaş öncesinde defalarca gittiğim bir ülkeydi. O kadar sıkı bir rejimin olmasına rağmen terör eylemlerinin olmadığına şahit olmuştum. Aynı zamanda Suriye halklarının huzuru, rahatı ve refah seviyesi de üst noktadaydı. Daha sonra çıkan kargaşa ile birlikte 19 ile 43 yaş arasında askerliğini yapmış veya yapmamış erkekleri 53 yaşında terhis olmak üzere rejim 48 saat içerisinde teslim olmalarını söyledi. Ailesi olup da teslim olmak istemeyenler de çeşitli ülkelere mülteci olarak sığındılar. Aslında bu kargaşanın ve çatışmanın amacı gidenlere müsaade etmek kalanları da çatışmaya zorlayarak ölüme terk ederek Suriyelilerin ülkelerini terk etmesini hedeflediler” dedi.

“Tunus’ta Arap Baharı adı verilen olayların başlamasının ardından birileri ‘Arap ve Ortadoğu coğrafyasına özgürlük geliyor’ derken, rahmetli Erbakan Hoca, “Siyonizm kadro değiştiriyor” yorumunu yapmıştı” diyen Çalışkan, aradan geçen zamanın Necmettin Erbakan’ı bir kez daha haklı çıkardığının altını çizdi.

İKTİDAR, DIŞ POLİTİKADA ÖNGÖRÜSÜZ DAVRANDI

AK Parti iktidarının, bu süreçte dış politikada yaşadığı öngörüsüzlük sebebiyle hatalar yaptığını ifade eden Çalışkan, “Büyük İsrail’in kurulması doğrultusunda hazırlanan gizli ve sinsi planlara alet olundu. Suriye’de Esad’a karşı muhaliflere destek verildi. Muhalifler Türkiye’de askeri eğitime tabi tutuldu. Suriyelilerin tahliyesi gerçekleştirildi. İç savaş, arkada yüzbinlerce ölü, milyonlarca mülteci bıraktı ve halen devam ediyor. Ülkemiz ise güvenlik amaçlı Fırat Kalkanı, Zeytin dalı ve Barış Pınarı harekatlarını yapmak zorunda kaldı. Suriye bugün itibarıyla, fiili olarak dörde bölünmüş durumdadır” diye konuştu.

SAADET PARTİSİ SURİYE KONUSUNDA HAKLI ÇIKMIŞTIR

2012 yılında dönemin Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve beraberindeki heyetle birlikte Suriye’yi, Beşar Esad’ı ziyaret ettiklerini hatırlatan Çalışkan, “İç karışıklığın bir an evvel son bulması için elimizden geleni gerçekleştirmeye çalıştık. O süreçte yaptığımız ziyaretten sonra ülke genelinde Saadet Partisi’ne karşı linç kampanyası başlatılmıştı. Şimdi görüyoruz ki aslında bizim yapmış olduğumuz bu ziyaret Milli Görüş’ün bir kez daha haklı olduğunu ortaya çıkarmıştır” dedi.

ASIL HEDEF BÜYÜK İSRAİL’DİR

“Savaşın asıl hedefi, Büyük İsrail’in kurulmasıdır” diyen Necmettin Çalışkan konuşmasını şöyle tamamladı:“Bugün Suriye’de insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri yaşanıyor. Bilinçli bir şekilde 25 milyonluk bir ülke nasıl paramparça ediliyor, ancak seyrediyoruz. Sinsi bir projeyle, Suriyelilerin topraklarından tahliye edilmesi gerekiyordu, tahliye edildi. Çünkü BOP’a göre İsrail’in Arz-ı Mev’ud hayali Şam’ı kapsıyor. Bunun için Suriye’nin boşaltılması ve parçalanması gerekiyordu. İsrail’i tehdit eden unsurların bölgeden tasfiyesi gerekiyordu. Bugün yaşananları bu açıdan değerlendirmek gerekiyor. İsrail, Nil’den Fırat’a kadar olan topraklar üzerinde hakimiyet kurmak için bu coğrafyadaki ülkelerde savaşlar çıkarıyor, insanlar ülkelerini terk ediyor. Ve maalesef Türkiye olarak biz buna alet ediliyoruz. Bu yanlış siyasetten derhal vazgeçilmeli ve Genel Başkanımız Sayın temel Karamollaoğlu’nun ifade ettiği gibi Suriye meselesi, barışla çözüme kavuşturulmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi