CHP Ortahisar Belediye Başkanı Mehmet Salih Akyüz, aday tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Aday tanıtım toplantısına CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvet, İYİ Parti Ortahisar ilçe Başkanı Muhammet Akyüz, İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy ve çok sayıda partili katıldı. ‘Martın sonu bahar’ sloganıyla yola çıkan Akyüz, Trabzon’daki eksiklileri ve yapılması gerekenleri anlatan Akyüz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

OPERA BİNASI KALDIRILDI
Şehrimizin güzel bir opera binası vardı ne yazık ki yol bahanesi ile ortadan kaldırıldı. Şu anda Ortahisar’da bir tiyatro binası var ama yeterli değil. Bu kente yakışan, kimlikli bir bina yapacağız. Çünkü turistin de yabancıların da ilgisini çeker. Büyük kent müzesi diyoruz. Maraş Caddesi’nde bir şehir müzesi var ama bu ancak sanat galerisi olabilir. Çünkü alanı kısıtlı. Ben bunun önerisini Orhan başkana da sundum. Büyükçe bir maket yapalım, bunun girişinde büyük şehir müzesi olsun ama bunu anlatamadım. Bu müzeyi yapmamız gerekiyor, gerçekten bu elzem. Bunun dışında kentine çok önemli sanatçıları var, sanat galerisi ile bu sanatçıların eserlerini sergilememiz lazım. Bunu başarabiliriz bu potansiyel var Trabzon’da.

TRAFİKTE DOĞRU PLANLAMA ŞART
Ulaşım trafik ve planlaması ile ilgili konuşmak istiyorum. Reşadiye denilen kavşak var. Bunu anlamak mümkün değil, bu köprünün yapılması gibi bir körlük olamaz. O zamanlar uyarmıştım, eğer böyle bir şey yapacaksanız sahilden direk bu kavşağı pas geçerek bağlamanız gerekir. Bu aslında bu şehirdeki uygulamaların ne hale geldiğini en çarpıcı örneklerinden biri. Güney Çevre Yolu’na dik bağlantılar yapılmalı. Otoparklarda ise kent merkezinin ortasına otopark yapılmaz. Katlı otoparkları teşvik etmemiz lazım. Kent içi trafikte ise illa trafiği şehir içine doğru planlamamız gerekmez. Meydan trafiğini azaltalım ama bizim de bir takım şeylere alışmamız lazım. Sokakların yeşil olması gerekiyor, acil olarak bu yeşil alanları sokaklarımızda üretmemiz gerekiyor.

1,5 MİLYARA TRAMVAY
'Cumhurbaşkanı Trabzon’a 30 milyar gönderdim dedi. Biz fizibilite yaptırdık; bu yola çıktıktan sonra, yaklaşık 1,5 milyar liraya şehrin en doğusundan en batısına Tanjantı da kat ederek bir tramvay yapılabilir. Bu neredeyse harcanan paranın 20’de 1’i gibi bir şey. Bu inanılmaz bir tercih. Bu öngörüleri ortaya koyamazsak paraları nereye harcadık diye soruları vatandaş da sormaya başlar, harcayanlar da bu paranın altında kalırlar. Kapalı pazar alanlarına ihtiyacımız var. Bu şehrin unuttuğu tatları geri getirmesi gerekiyor. Kırsal alanlarda tarım ve hayvancılığı teşvik ederek doğal ata ürünlerini tüketiciye ulaştıracağız. Bu projeyi yapan bir belediye var, Eskişehir bunu yaptı. Bunu bizden daha iyi yapabilecek bir il mi var mı? Bunu yaptığımız zaman hem üretici kaç liraya sattığını bilir hem de çocuklarımız sağlıklı süt içer. Bunu yapacağız.

KENT MEYDANLARI VE PİKNİK ALANLARI
Köylerimize, mahallelerimize kent meydanları yapacağız. Bunun eksikliği hissediliyor ve farkındayız. Keza piknik alanlarımız yok, şehirde gidebileceğimiz çocuklarımızı götürebileceğimiz alanlar yok. Oysa şehrimizin güney yamaçlarında çok güzel alanlar var ve çok güzel piknik alanları oluşturmayı düşünüyoruz. Oyun parkları görüyoruz, bunlar fabrikadan çıkma şeyler. Oysa çekici, cazip temalı oyun ve çocuk alanları yapacağız. Safari park örneği gibi.

DENİZİN TEK NOKTASI AKYAZI
Bizi denizle buluşturacak tek nokta Akyazı alanıdır. Direk denizi manzarası kesilmeden görebileceğiniz, yol kenarlarına onlarca restoran ile büyük bir dönme dolap ile bir alan yaratabiliriz. Bunun için inanın kentin bir liraya ihtiyacı yok yalnızca zihinsel değişikliğe ihtiyacı var. Hepimiz potansiyel engelliyiz. Bütün şehirin olanaklarına erişebilme hakkını onlara teslim etmeliyiz. Yalnızca doğa olarak değil bu insanların her olanağı kullanmaya hakları var. Spor kenti Trabzon’da ne yazık ki yapılan uygulamalar sporu kökten kazır hale gelmiştir. Avni Aker’i yıktınız, ya burası tarihi kent; sen Beşiktaş’a yapabiliyorsan yıkmadan biz de yapabiliriz. Üstelik yaya olarak da ulaşabilirdi insanlar. Bugün yaşıyoruz, hiçbir şekilde trafik sorunu çözülmedi. Ama geçti, tramvay projemiz Akyazı’ya da ulaşacak. Semt sahalarını çoğaltmak zorundayız.

BU KENT SAHİPSİZDİR
Toplantıda açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise “Bu kent sahipsiz arkadaşlar. Bu sahipsizliğe İYİ Partili ve CHP’li tüm insanlar sahip çıkacaklar ve 31 Mart’te bu sahipsizliğe el birliği ile dur diyeceğiz ve Trabzon’a bütün birikimizle, bütün iyi niyetimizle, bütün liyakatimizle sahip çıkacağız” dedi. İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atakan Aksoy da Millet İttifakı'na dikkat çekerek, “Trabzon’u kazanarak Türkiye’de ve dünyada iyi yerlere getirmek için bir sinerji yaratacağız'' şeklinde konuştu. CHP Trabzon İl Başkanı Güzdei Uzun da “Mart’ın sonu bahardır diyerek, Büyükşehir’de Atakan Aksoy, Ortahisar’da Mehmet Salih Akyüz ile başaracağız diyoruz'' dedi. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Biz birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız ve birlikte yöneteceğiz.”

Editör: Haber Merkezi