CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, ziyarette bulunduğu Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili ağır konuştu. Pekşen; “Hastaneyi görünce dehşete düştüm. Hastane diye Trabzon halkına bunu mu reva görmüşler” dedi.

16 Nisan anayasa referandumu seçimleri öncesinde seçim bölgesi Trabzon’a gelerek halkla buluşan CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, gidilmedik, ulaşılmadık yer bırakmamak için son sürat çalışıyor. Anayasa değişikliği teklifi için halkı konferans, panel ve diğer etkinliklerle bilgilendiren Pekşen, fırsat buldukça da hastane ve benzeri ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu amaçla Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden ve buradaki hastaları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulunan Milletvekili Pekşen, hastanenin içler acısı durumunu görünce şu açıklamayı yaptı:

“Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi AKP’nin yolsuzluklarının aynasıdır. Hastaneyi gezince dehşet içinde kaldım. Hastaneyi sadece gezmeniz olan biten rezaleti görmeniz için yeterlidir. Bu inşaatı kim kontrol etmiş, hak edişleri kim kabul etmiş, bu binayı kim teslim almışsa örgütlü suçun içindedir ve yargıda hesap verecektir. Bu konuda başta Sağlık bakanı, sonra Cumhuriyet Başsavcısı, sonra da ilimizin valisinden kamuoyunun vicdanını rahatlatacak açıklama bekliyorum. Bu şehrin Cumhuriyet Başsavcısı bu rezaletten nasıl haberdar değil. Ya da haberdar ise bu harabeyi, bu enkazı, bu yolsuzluğun ve soygunun müsebbipleriyle ilgili neden gereğini yapmamıştır?”

HASTANEYE SAĞLIK BAKANININ BÜYÜK BOY FOTOĞRAFINI ASIN

CHP Milletvekili Av. Haluk Pekşen, hastanedeki acıklı durumun daha iyi anlaşılması için Sağlık Bakanı Recep Aktağ’ın büyükçe bir fotoğrafının hastane girişine asılması önerisinde bulunarak şöyle dedi:

“Hazır Sağlık Bakanı Trabzon’a gelmişken Trabzon Halkına ve her tarafı birer inşaat kepazeliğine dönmüş binasını ona gösterseydiler. Gariban simitçinin, balıkçının, yoksulun ve açlığa mahkûm olmuş Karadeniz halkının ödediği vergilerle bu kadar vicdansızca ve büyük bir örgütlü suç örgütü tarafından yağmalandığını görmek için Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni gezin. Hastane yetkililerine tavsiye ediyorum. Sağlık Bakanı Recep Aktağ’ın büyük bir fotoğrafını hastanenin girişine assınlar ki, bu harabe kimin eseridir herkes görsün. Numune Hastanesi’nin niye terk edildiğini, şimdi çok iyi anlıyorum. İlerleyen günlerde de bununla ilgili gerekli açıklamalar yapacağım. Ne yazık ki Yüce Divan’da hesap vermesi gerekenler hala bakanlık koltuğunu işkâl edip bir de anayasal güvence ile suç işleme ayrıcalığını ele geçirmek istiyorlar. Üstelik de bu duruma halkın onay vermesini istiyorlar. Az kaldı 16 Nisanda hak ettikleri cevabı alacaklardır!”

Editör: Haber Merkezi