SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen kongre sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Pekşen şunları dile getirdi: “Ben şu anda CHP’yi tarihi sürecin içerisine girmiş olarak görüyorum. Geçen yıl yapılan tüzük değişikliği sonrasında CHP örgütü tarihte olmadığı kadar etkisizleşmiştir. Varlık nedeni cumhuriyet ve demokrasi olan bir partide parti içi demokrasi öylesine bir hale gelmiş ki bugün CHP örgütünün seçme hakkına ilişkin kullanabileceği bir yetki yoktur.”

BÜYÜK ZORUNLULUK
“Belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği, milletvekilliği ya da belediye başkanlığı görevlerine örgütün iradesi ile seçilmek artık mümkün değildir. Bu yetkilerin tamamı maalesef örgüt tarafından Genel Merkez’e devredilmiştir. Önümüzdeki kurultayda yapılması gereken ilk iş parti tüzüğü içerisine blok liste adı ile konulmuş olan büyük demokrasi engelinden kurtulmak olmalıdır. Bunun aşılması için de öncelikle bütün illerde parti örgütlerinin liyakat ve kariyer esasına göre yapılandırılması büyük bir zorunluluktur. Mutlak olarak çarşaf liste ile örgütün vicdanına ve partililiğine güven sunacak bir örgütlenme yapısı oluşturulmalıdır.”

SİYASET MÜCADELEYLE OLUR
“Trabzon geçmişte parti içi demokrasinin en büyük mücadelesini vermiş örnek bir şehirdi. 18 ilçe başkanının geçen hafta açıklamış olduğu deklarasyonu son derece umut verici ve yerinde buldum. Umuyorum ki ilçe başkanlarının bu kararlı duruşuna delegelerimizde sahip çıkacaklar ve Trabzon’da gerçekten toplumun beklentilerini karşılayan ‘işte bu’ denilebilecek bir CHP yapılanması ortaya çıkabilecektir. Bunun için de özellikle ilçe başkanları çarşaf liste konusunda asla geri adım atmamalıdır. Bu gösterdikleri kararlı duruştan ödün vermemeliler. Trabzon’da çarşaf listeyi kim taahhüt ederse onu destekleyeceğim. Trabzon şehri son iki yıl içerisinde tarihi bir ivme kaybetti. Trabzon’un gündemi iki yıldır uyumaya bıraktılar. Siyaset mücadeleyle inançla olur ama Trabzon’da bugün bunlar yok.”

EN BÜYÜK ADIM
“Şu bir gerçek ki CHP’nin 37. kurultayında Parti Meclisi yarışı; birilerinin örgütün önüne koyacağı listeyle, örgütün vicdanında yer edinmişlerinin isminin yer aldığı listeler arasında yarışarak geçecektir. CHP kurultayı örgütün vicdanına tutunmuş liyakati ve kariyeri ile bunu kanıtlamış isimleri Parti Meclisi’ne taşımayı başardığında bilinmelidir ki AKP’den kurtulmanın ilk ve en büyük adımı atılmış olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi