AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih Cora, HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’ın, Türkiye’yi IŞİD ile iş birliği içerisinde olduğu yönündeki ithamlarına büyük tepki gösterdi.

Cora, Kurtulan’ın, “IŞİD'e sarılmışsınız!” şeklindeki söylemine eleştirerek, “IŞİD'le en fazla mücadele eden biziz. Neden bahsediyorsunuz! Fırat Kalkanı Operasyonu'nda kaç tane IŞİD'liyi etkisiz hâle getirdik! Bunu görmemek büyük haksızlıktır. Sınır ötesi operasyonlarımıza karşı saygısızlık yapılıyor!” dedi.

Cora, 10 Ekim Ankara katliamında PKK’nın dahili olmadığını ifade eden ve MİT Tırları kumpası ile Türkiye’yi suçlamaya çalışan Kurtulan’a, IŞİD’in Ankara katliamını PKK'yla iş birliği içerisinde yaptığını hatırlatarak, “MİT tırları FETÖ operasyonuydu. Bunu hâlen anlamadınız mı? IŞİD’e destek verildiği iddiası büyük bir yalandır. IŞİD'le en büyük mücadeleyi yapan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. En fazla IŞİD'liyi etkisiz hâle getiren yine Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Fırat Kalkanı Operasyonu bunun en önemli delilidir, belgesidir. IŞİD, PKK'nın vagonudur. Siz önce PKK’ya terör örgütü deyin” ifadelerini kullandı.

Cora ayrıca, “Türk-Kürt kardeşliği yoktur, olmasını çok istiyoruz ama böyle bir durum yok” diyen HDP’li Kurtulan’a, “Ayrıştırıcı bir dil konuşmamak lazım. Bölücülük yapılmaması lazım” diyen Cora, Kurtulan’ın kürtçe konuşma isteği karşısında da Türkiye'nin resmî dilinin Türkçe olduğunu hatırlattı.

Editör: Haber Merkezi