AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu , İyi Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili  Davut Çakıroğlu’nun açıklamalarına sert cevap verdi. Davut Çakıroğlu’nun gereksiz açıklamalar ile gündemi meşgul ederek bundan prim sağlamaya çalıştığını belirten Dilekoğlu “Bazı İyi Partililer, seçimlerdeki mağlubiyetlerinin etkisinden kurtulamadığı için anlamsız ve saçma açıklamalar yapıyorlar. Bunlardan birine de bugün şahit olduk.  Davut Çakıroğlu’nun açıklamalarının amacının AK Parti Teşkilatları ile Büyükşehir Belediyesi arasında fitnecilik çıkartma amacında olduğu açık ve net bir şekilde ortadadır. AK Parti’nin böyle boş ve gereksiz muhabbetlerle uğraşacak vakti yok.” Dedi. 
AK Parti Trabzon İl Teşkilatı olarak 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde büyük bir başarı elde ettiklerinin altını çizen Dilekoğlu “Bizler teşkilat olarak İl Başkanımız Haydar Revi’nin liderliğinde seçimlerde hep birlikte el ele vererek büyük bir başarının altına imza attık. Bizim başarımızın kaynağı birlik ve beraberliğimizden, ortak akıl ile hareket etmemizden ve çok çalışmamızdan geliyor. Milletimiz ile ilişkilerimizi sıcak tutuyoruz ve çok çalışıyoruz. Bizim bu birliktelik ile büyük başarılara imza attığımızı görenler bizlerin başarısını baltalamak için ortalığa fitne ve fesat yayıyorlar.“ diye söyledi. 
İyi Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Çakıroğlu’nun AK Parti’nin işleyişi ile alakalı konuşmasının siyaseten etik olmadığını belirten Dilekoğlu “İyi Parti Trabzon Teşkilatlarında sürekli sorunlar yaşıyorlar. İyi Partinin il başkanı Sayın Azmi Kuvvetli’nin siyaseten yapması gereken söylemleri Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Çakıroğlu yapıyor. Açık ve net şekilde kendi il başkanını baypas ediyor. Kamuoyunda Davut Çakıroğlu’nun İl Başkanlığında gözü olduğu ve Azmi Kuvvetli’yi sürekli bay pas ederek onun istifasına sebebiyet verdiği konuşuluyor. Dolayısıyla İlk önce kendi sorunlarına odaklansınlar. Kendi İl Başkanları kaç defa istifa etti, kaç defa görevi bırakıp geri aldı. Parti hiyerarşisi içinde İl Başkanının söylemesi gerekenleri meclis üyesi söylemeye kalkarsa, seçim dönemlerinde bütün sıkıntıyı çeken teşkilat mensuplarının ciddiye alınmadığı ortaya çıkar. AK Parti’yi kendi partileri ile karıştırmamalarını öneriyorum. Bizim bir teşkilat yapımız ve oturmuş bir kurumsal kimliğimiz var. Bizim İl Başkanımız Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’daki temsilcisidir. Bizim işleyişimiz bellidir. Ne yaparlarsa yapsınlar biz AK Parti olarak Trabzon’da gerek Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Gerek Milletvekillerimizle, İlçe belediye başkanlarımızla Trabzonumuz’a büyük hizmetler etmeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi