İYİ Parti Trabzon 1.sıra Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs, yaptığı konuşmalarda Ak Parti’nin yerel yönetimlerde de sınıfta kaldığını iddia ederek “2009 yılında 61 proje ile Trabzon halkından yetki istediler. Hatırlayın kuşe kağıda Proje kitapçığı, yetmedi çizgi filmler ile vatandaştan oy istediler. Birçok vaat verdiler, Mega projeler dediler. Basınımız bunları yazdı, çizdi. Bunlardan bir tanesi de yeni modern terminal binası inşası idi.  “Bu terminal binası Trabzon’a yakışmıyor, yenisini yapacağız” dediler. Yeni yapılan terminal binasından otobüse bineniz var mı? Yolcu karşılayanınız var mı?“ dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs konuşmasını şöyle sürdürdü “1991 yılında hizmete açılan Trabzon Otogarı açıldığı ilk dönem en geniş, modern otogarlardan biriydi. Bu otogar binasını Trabzon’a kazandıran  eski Belediye Başkanımız Sayın Orhan Karakullukçu Bey’i şükranla anıyorum. Ama bugün baktığımızda bu terminal Trabzon’un ihtiyaçlarına cevap verecek durumda değildir. Yıllardır bakımsızlıktan eskimiş, birçok yeri kullanılamaz hale gelmiştir. Şehrin artan yolcu trafiği Trabzon Otogarı’na fazla gelmekte, otogarımız yetersiz kalmaktadır. Ayrıca trafik sıkışıklığı ve seferlerin aksaması gibi sorunlar yaşanmaktadır.”

Dr. Hüseyin Örs, 61 projede yer alan yeni terminal binası sözünü hatırlatarak şöyle dedi: “Aradan 9 yıl geçti. Bu konuda ne yaptınız? Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin, buradan transit geçen yolcuların ilk gördüğü yer olan bu otogar binası Trabzon’a yakışmıyor. Mega proje diye allayarak, pullayarak vatandaşın önüne getirip, oy istediğiniz bu projeyi  9 yıldır hayata geçiremediniz. Yani sözünüzü tutmadınız. Vatandaş bunun farkında. Trabzonlu vatandaşlarıma sesleniyorum “24 Haziran’da huzurunuza gelip yeni projelerden dem vuranlara eski vaatlerini hatırlatınız, verdikleri sözlerle yüzleştiriniz”. İşte Terminal Binası. 2009’da yapacağız demişlerdi, aradan neredeyse 10 yıl geçti icraat yok. Bunlar vaat eder, yapmaz.”

Editör: Haber Merkezi