Ankara'daki Dünya Kadın Günü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar haberlerinin kendisini rahatsız ettiğini belirtti ve bu tür eylemler için "İnsanlık suçu" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı'na katıldı.

Program öncesi kalabalığa seslenen Erdoğan, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgiler verdi.

"Afrin'deki gelişmeler bir şeyi gösterdi bu millet güçlü, vasıflı bir millet. Bu millet bir olunca iri olunca diri olunca kardeş olunca neler yapabileceğini ortaya koydu" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
"Şu anda 2960, inşallah bu akşama kadar 3 bini aşar. Dağ taş demeden mehmetçiğimiz ilerlemeye devam ediyor. Afrinli kardeşlerimiz istiyoruz ki bir an önce evlerine dönsünler. Biz işgalci değiliz, bizde her şeyden önce merhamet var.

Türkiye bir itifakın içerisinde. Bu ittifakı sarsmak isteyenlere asla yüz vermeyeceğiz. Birileri bulandırmak isteyebilir, sakın ha bunlara da fırsat izin vermeyeceğiz. Terör örgütü mensuplarıyla şu anda ana muhalefet nasıl kol kola vermeye başladı görüyorsunuz değil mi? Şu anda bunlar, her şeyleriyle ortaya çıkıyorlar."

"İSTİSMAR İNSANLIK SUÇUDUR"
Cumhurbaşkanı'nın programda yaptığı konuşma ise kadınlara yönelik şiddet ve çocuklara yönelik cinsel istismar haberlerine yönelik değerlendirmeleri öne çıkan başlıklar oldu.

"Kadın cinayetleriyle ilgili haberler beni rahatsız ediyor" diyen Erdoğan, "Bu kişilerin insanlıktan nasibini almadıklarına inanıyorum. Hele hele çocuk istismarı asla düşünmek, konuşmak tartışmak istemeyeceğimiz bir vahşet halidir" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:
"Hem kadınlara hem çocuklara yönelik saldırıların izini inancımızda ve kültürümüzde arayanlar art niyetlidir. Adını tam olarak koymak gerekirse bu tür eylemlerin her biri birer insanlık suçudur. Bazılarının çıkıp dikkat çekmek amacıyla kavramları eğip bükerek asıl mesajını gizleyerek söyledikleri sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Kadına yönelik şiddet ve çocuğa yönelik taciz haberleri toplumdaki hassasiyetin göstergesidir. Şiddet ve istismar eylemleri artık milletimiz ve devletimiz tarafından görmezden gelinmiyor. İnsanlarımız bu tür konularda daha dirençli ve bilinçli hareket etmektedirler.

Kadınla erkeğin fiziksel özellikleri ve fıtratları farklı olabilir ama aynı bütünün parçalarıdır. İnsanların arasındaki her türlü ayrım gibi cinsiyet ayrımı da sunidir. 21. yüzyılda dahi kadınlara yönelik yüz kızartıcı adaletsizliklere şahit oluyoruz. Eğitim kurumlarından zorla uzaklaştırılan kızlarımız vardı. Evlatlarının en mutlu günlerini uzaktan seyretmek zorunda kalan annelerin gözyaşlarını unutmayacağız. İş yerinde, sokakta taciz edilen kadınlarımızın yürek acısını unutmadık."

"KADINLAR ARASINDAKİ AYRIMCILIĞI KALDIRDIK"
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Yaşanan bir takım hadiseler nedeniyle bugün kadına şiddeti konuşuyoruz. Mezuniyet töreninde, hak aramak için çıktığı sokaklarda şiddete maruz kalan kadınları hatırlıyor muyuz? Eğer kadın meselesini tüm boyutlarıyla konuşacaksak önce samimi olmamız gerekir. Kadın ve erkek arasındaki ayrımcılıktan daha tehlikelisi kadınlar arasında ayrımcılık yapmaktır.

Türkiye maalesef bu sıkıntıları yaşamıştır. Kadınlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Dünyanın farklı yerlerinde de benzer manzaralarla karşılaşıyoruz. Kadını hak ettği konuma çıkaracak çalışmaları yaptık. Bunun için bize çok saldırdılar. Sırf bu sebepten partimizi kapatmaya dahi kalktılar. Milletimizin desteğiyle bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık. İnsanları bölmeye yönelik her tartışma yeni bir zulüm kapısının aralanması anlamına gelir.

"SİZ AFRİN'E GİRMEMİZİ KONUŞAMAZSINIZ"
Doğu Guta'da katledilen binlerce kadın için tek bir söz edildiğini duydunuz mu? Suriye'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 1 milyon insanın katledilmesi konusunda kıllarını kıpırdatmayanların kadın hakları konusunda söz söyleme hakları olabilir mi? Siz Afrin'e Türk ordusunun girmesini konuşamazsınız. Biz Afrin'e işgal gücü olarak girmedik. Biz Afrin'deki teröristleri temizlemek için girdik, farkımız bu. Teröristlerden temizleyip sahiplerine teslim etmek için oradayız. Biz 3.5 milyon Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Siz kaç Suriyeliye ev sahipliği yapıyorsunuz? Sizin konuşmaya hakkınız yok, bizim var. Bunlardan kadın hakları savunucusu olur mu? Bunlar şovmen, şovmen."

Editör: Haber Merkezi