Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya mitinginde konuştu. Kente müjdeleri sıralayan ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'yi sert dille eleştiren Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle: ''Milli gelirimizi hep birlikte 236 milyar dolardan 851 milyar dolara çıkardık. Türkiye'yi hep birlikte yılda ortaklama yüzde 5,7 büyüyen bir ülke haline getirdik. AB'ye güya hala üye olacağız IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolar 2018'de sıfır oldu. Ekonomi diyorlar ya... Ey Bay Kemal, Ey Muharrem, siz bu işlerden anlamazsınız. Çırak bile olamadınız.

''BUNLARA CİDDİ BİR MANİFESTOYU 24 HAZİRAN'DAN SONRA BİZ ÇEKECEĞİZ'' 
Türkiye geçtiğimiz 10 yılda neredeyse 8 milyon ilave istihdamla Avrupa ülkelerinin tamamı kadar yeni iş imkanı sağladı. 'Ekonomi' diyorlar ya... Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. Bunlar, Türkiye üzerinde oynanan manipülasyonlardır. İnşallah 24 Haziran'dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. Bunlara çok ciddi bir manifestoyu 24 Haziran'dan sonra biz çekeceğiz.
 
''SİZİN OTOMOBİLE MOTOMOBİLE KAFANIZ BASMAZ'' 
"Bay Kemal burayı da iyi dinle. Sizin otomobile falan kafanız basmaz. Geçtiğimiz yı 723 bin otobüs satıldı. 91 bin nerede, 723 bin nerede? Hey gidi... Her eve otomobil giriyorsa, buzdolabı, çamaşır makinesi giriyorsa bir refah seviyesi var. Muharrem Efendi bunlar neyi gösteriyor, anlamıyor bunlar ya. Bula bula birbirlerini buldular, al birini, vur öbürüne. İnşallah önümüzdeki dönemde de Sakarya'yla birlikte yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Sakarya birlik vakti. Vakit Türkiye vakti. İrade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Ama sandıkları ihmal etmeyeceğiz."

''BUNLARIN DEDELERİ DE BÖYLEYDİ'' 
Yap/İşlet/Devret (BOT) ile... Muharrem bu işlerden anlamaz. Ne işim var bunlarla diyor. Osmangazi Tüneli'ni mi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü mü yıkacaksınız? Bunların hayatında yapmak yok yıkmak var. Bunların dedeleri de böyleydi. Bu CHP zihniyeti budur. Ben BOT diyorum o diyor ki BOT nedir? Öğrenecek ama öğrenene kadar kampanya bitecek. Onlar gelsin sadece Erdoğan'a çaksın. Siz vurdukça biz güçleniriz.''
 
''79 SENEDE NE YAPILMIŞ? BİZ 16 SENEDE NE YAPMIŞIZ?'' 
Sakarya'ya 2002'ye kadar ne yapmışlar biliyor musun? 133 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Biz buna 268 kilometre daha ekledik. Düşünebiliyor musunuz? 79 senede ne yapılmış? Biz 16 senede ne yapmışız?

MUHARREM İNCE'YE ''APOLET SÖKME'' TEPKİSİ: SEN KİMSİN YA? 
Türkiye Cumhurbaşkanı değil bazıları kral olacaklarını sanıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gel bakalım Muharrem diyerek CHP'ye Cumhurbaşkanı adayı yaptığı kişinin Afrin operasyonumuzun komutanı Metin Temel Paşa ile ilgili hadsizliğini duydunuz değil mi? Meydan meydan gezip ben bu paşanın apoletlerini sökleceğim diyor. Sen kimsin ya sen nesin ya? Sana o apoletleri söktürmezler.
 
''SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A MI TAKACAKSIN O APOLETLERİ?'' 
Gidip de kendisini ziyaret ettiğin Selahattin Demirtaş'a mı takacaksın o apoletleri? Bir tane daha aday çıkmış çıkması lazım diyor Cumhurbaşkanı adayı cezaevinde nasıl durur? Hale bak ya. Benim 53 Kürt kardeşimin ölümü ile ilişkili kişi cumhurbaşkanı adayı. Muharrem efendi de onu ziyaret ediyor. Teröristten cumhurbaşkanı adayı olmaz. Kürt kardeşim bu oyunu bozacak. Onu ziyaret edenler oradan oy devşiririm sanıyorlar, devşiremeyeceksin. Benim halkım türbe ziyareti gibi onu ziyaret edene cezayı sandıkta kesecektir. Biz 15 Temmuz'da 150 generalin apoletini sökmüşüz. Milletin kanını döken o alçaklar birer FETÖ teröristiydi. Onlarla bunu birbirine karıştırma. Metin Temel paşamız ise Afrin'de teröristlerle göğüs göğüse çarpışmış bir komutandır. Beni alkışlamış, ben başkomutanım. Ey Muharrem sen kendini ne zannediyorsun, çırak bile değilsin. Erdoğan Anayasa'ya göre zaten başkomutan. Cumhurbaşkanının apolet sökme gibi bir yetkisi yoktur. Yargı yapar bunu yargı.
 
İNCE'YE PROMPTER CEVABI 

"Promteri unutmuşum, ben promteri falan unutmadım. Ben promterin dersini veririm sana. Yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Korumalar onu tekrar sandalyeye oturtmadılar. O beni rahatsız etti, korumalara söyle yerine döndürsünler. Benim bu ilim ehline saygımdır Bay Kemal. Bunların her işi yalap şalap. Şimdiden böyle zıvanadan çıkanlarülkenin başına geçse Allah korusun neler yapacakları belli değil."

"Ey Kılıçdaroğlu, ey Muharrem İnce, sizin de, o ziyaretine gittiğiniz 53 kişinin kanının elinde bulunduğu kişinin de içine daha çok oturtacağız. CHP Gene Başkanı'na öyle bir ses verin ki, yüreği sızlasın. Rabia gür seda ile. Biz seçimlerde ne kadar çok aday ile yarışırsak o kadar memnun oluruz. Sandıklara gideceğiz."

Editör: Haber Merkezi