85 İSİM HAZIRLIKTA
31 Mart’ta seçilen CHP, İYİ Parti ve Bağımsız 85 belediye başkanının AK Parti’ye geçmesi için harekete geçildi. AK Parti’ye geçişi muhtemel iller arasında Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Osmaniye, Yozgat, Elazığ, Yalova ve Ağrı’dan ilçe belediyeleri bulunuyor. Trabzon’da da bu bağlamda görüşmelerin gerçekleştiği öğrenilirken Bağımsız Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu’nun yeniden AK Parti’ye dönmesi gündemde.

EVET, GÖRÜŞÜYORUM
Nuhoğlu, ilçe belediye başkanlarının AK Parti’ye geçişi ile ilgili gazetemize konuşurken “Evet, teklif var, görüşüyorum, değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı. Hayrat’ta 3. dönem kuralına takıldığından dolayı AK Parti’nin 31 Mart’ta aday göstermediği Başkan Nuhoğlu partisinden istifa ederek bağımsız olarak seçime girip yüzde 52.43’lük oy oranı ile yeniden başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanmıştı.

İYİ PARTİ DE TARTIŞTI
Konu, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen İYİ Parti Yerel Yönetimler Çalıştay’ında da gündem olup tartışılırken Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile ilgili bir transferin şimdilik söz konusu olmadığı da öğrenildi. AK Parti’ye katılım sağlayacak isimlerin rozetlerinin 14 Ocak’taki grup toplantısında takılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi