SONNOKTA HÜSETİN TERZİ - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, 3 Aralık’ta yapılacak CHP Ortahisar İlçe Örgütü kongresinde adaylıklarını açıklayan CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç ve eski il başkan yardımcısı Ömer Hacısalihoğlu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Pekşen, Ortahisar İlçe Başkanlığına aday olan partililere çağrıda bulunarak “Hedefiniz Ortahisar Belediyesi olsun. Yönetim kadroları bu hedefe göre oluşturulmalı” diye konuştu.

İşte Pekşen’in açıklamaları:
TRABZON BETONA TESLİM

Kent merkezinin çok ağır bir tahribat geçirdiğini görmemek mümkün değil. Şehir büyük bir betonlaşmaya teslim edildi. Trabzon, çevre kirliliği ve hava kirliliği açısından Türkiye’nin en ağır bedelini ödeyen şehirlerden birisi şuanda. Şuanda turistik özelliğini, spor çekim merkezi olan güzel şehrimiz büyük bir yağmaya, büyük bir çirkinliğe, betonlaşmaya, ilkel bir şehircilik anlayışına teslim olmak üzere. Yeniden o bahçelerinde portakal çiçekleri açan caddeleri, gençlerin ve sokakların caddelerinde rahatlıkla gezebildikleri sokakları özler hale geldik. Bunu yapacak olan da mutlaka Ortahisar Belediyesi’dir.

YÖNETİCİLERİ İYİ SEÇSİNLER
Biz Trabzon’da folklorunu, mutfağını, sanatını, zanaatını, Trabzonspor’unu yeniden dünyanın örnek potansiyeli haline getirmek için belediyecilik anlayışını ortaya koyabilecek bir yönetim yapısı istiyoruz. Ben ilçe başkanı adaylarımızdan da buna özen göstermelerini bekliyorum. Kadrolarını da mimariyi iyi bilen, şehrin dokusunu, kültürünü bilen, çevreden anlayan, çevreye duyarlı, şehircilik ilkeleriyle donanımlı, birikimli, sosyal yaşamın potansiyellerini iyi kavramış, onları yönetebilecek, Trabzon’un ihtiyaçlarına çözüm ortaya koyabilecek kadrolarını oluşturmalarını isterim. Bu anlamda da en iyi kadro kuracağını düşünüyorum.

BAŞKA ADAY DA ÇIKABİLİR
Ortahisar örgütümüze aday olan her iki arkadaşımız ile görüştüm. Beni aradılar, pek centilmence bir yarışın içinde olacaklarını, amaçlarının partiye hizmet etmek olduklarını söylediler. Bundan da büyük mutluluk duydum; her iki adayımızı da çok başarılı buluyorum. Başkaları da çıkabilir. İkisi de anlaşabilirler; bunların hepsi siyasetin içinde mümkün. Umuyorum çok başarılı bir yarış olur. Bu yarışın sonucunda CHP kazanacağına hiç kuşkum yok.

BELEDİYEYİ ALACAĞIZ…
CHP’nin Ortahisar’da tek hedefi var. Mutlaka belediyeyi alacağız. Çünkü Trabzon bu kadarbir haksızlığı hak etmedi. Daha fazla tarihin dökülmesine Trabzonlular izin vermeyecek. Trabzon bir göç kenti değildir, Trabzon bir yoksulluk kenti değildir, açlık ve sefaletin hakim olduğu bir kent değil; şehrimiz yeniden dünyanın her kesiminin cazibe merkezi gördüğü, gelip gezmek istediği, sokaklarında yürümek istediği, otellerinde konaklamak istediği, dünyanın her tarafına kültür, ekonomi, sosyal hayat, sanat ve zanaat bir il olmasına hizmet edecek bir şehir olmalıdır.

Editör: Haber Merkezi