HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 24 Haziran seçimlerinin ardından değerlendirme toplantısı yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan tehdit içerikli bir telefon aldığını söyleyen Buldan, "Soylu, Ağrı Doğubeyazıt'ta gerçekleştirilen infazın sorumlusunun partimiz olduğunu iddia etti. 6 milyondan fazla insanın oyunu alan bir partiyi bu tür suçlamalarla karartlamalarına asla izin vermeyeceğiz. Soylu'nun bir partinin Eş Genel Başkanı'nı arayıp tehdit etmesi kabul edilemez. Herkes haddini bilecek, Soylu da haddini bilecek. İçişleri Bakanı bugüne kadar yapması gerekenleri yapmadı, HDP ile uğraştı. Ortada hepimizin kınadığı bir olay var. Gidip suçluları yakalamak yerine partimizle uğraşmaya devam ediyor, tıpkı seçimde olduğu gibi. Bütün bu sözlerini kendisine iade ediyoruz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Ajanslar 25 Haziran günü Büyük Ağrı ile Küçük Ağrı dağı arasında kalan Yaygınyurt Köyü'nde elektrik direğine bağlı, başından vurularak öldürülmüş bir ceset bulunduğunu bildirmişti.

Jandarma cesedin kimliğini "Türkmen köyünde bakkal dükkanı işleten Mevlüt Bengi" olarak belirledi.

DHA'nın haberinde yer alan iddiaya göre, Bengi'nin üzerinde "Bazı arkadaşlarımızın şehadetine neden olan bu kişi Mevlüt Bengi'dir, sorgulanıp, cezası PKK'nın silahlı kanadı olan HPG tarafından kesilmiştir" yazılı bir not çıktı.

Olay yerinde yapılan incelemede kafasından vurularak öldürülen ve elektrik direğine bağlanan kişinin köyün bakkalı olan Mevlüt Bengi olduğu tespit edildi. Cesedi Doğubayazıt Hastanesi morguna kaldırılan Bengi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Yanyurt köyüne gönderildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda Mevlüt Bengi'nin AK Parti'ye oy verdiği için PKK'lılarca öldürüldüğü bildirildi.

HASTANE GÖREVLİSİ DE ASILARAK ÖLDÜRÜLDÜ
Doğubayazıt'ta dün yaşanan ikinci olayda ise AK Parti'ye destek verdiği gerekçesiyle Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesinde görev yapan temizlik personeli Feyzi Ertik, evinin bahçesinde bulunan mutfakta iple asılmış şekilde ölü bulundu.

TELEFONUN ARDINDAN DIŞARI ÇIKTI
İddiaya göre, Doğubayazıt Sağdıç köyünde ikamet eden Feyzi Ertik evdeyken kendisine gelen telefona cevap verdikten sonra dışarı çıktı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Yapılan aramalar neticesinde Ertik, evinin bahçesinde bulunan mutfakta iple asılı şekilde ölü olarak bulundu.

Doğubayazıt'ta yaşanan iki sivil infaz dolayısıyla ilçe halkı teröre lanet okudu. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldığı öğrenildi. Daha önce de Ağrı'da birçok korucu işbirlikçi denilerek teröristlerce katledilmişti.

Editör: Haber Merkezi