Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon eski milletvekili Av. Haluk Pekşen’in adı Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı ön plana çıktı. Trabzon’da partinin önde gelen bazı isimleri Pekşen’in Büyükşehir’e aday gösterilmesi için çalışma başlattığı iddia edildi. Pekşen, adının Büyükşehir Belediye başkan adaylığı geçmesiyle ilgili iddialara cevap verdi. Pekşen Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığını düşünmediğini belirterek “Yoğun bir çalışma var ama bu çalışmanın odağı Büyükşehir değil. CHP’nin Genel Başkanlığıdır” dedi.

BU KADAR ZARAR VERİLİR!

Trabzon’un sorunlarıyla da ilgili açıklamalarda bulunan Pekşen, sözlerine şöyle devam etti: “Allah bir bölgeye herhalde bu kadar büyük bir torpil geçer. Ben dünyanın büyük bir kısmını gezdim ama Trabzon ile mukayese edilebilecek başka bir güzellik görmedim. Bir bölgenin insanı kendi coğrafyasına bu kadar zarar verebilir. Bir bölge için bu kadar ihanet üretilebilir. Her alanda Trabzon büyük kaybetmeye devam ediyor. Türkiye’ye her taraftan turist yağıyor ama gelen turistler maalesef bu ülkeye döviz bırakmadan çekip gidiyorlar.

HER YERDE KATLİAM VAR

Trabzon, bundan 25 yıl önce Türkiye’nin en önemli üç turizm merkezlerinden bir tanesiydi. Şuanda Trabzon’un turizm açısından geldiği nokta dramatiktir. Maalesef şehir kirlenme, beton yığınına, her alanda bozulmaya teslim olmuştur. Bu güzel coğrafyası Sümela ve Altındere Vadisi tam bir katliama tabi tutuldu. Uzungöl tam anlamıyla bir beton yığınına dönüştürüldü. Gölün içerisinde canlı yaşamıyor. Gölün etrafındaki binaların bütün kanalizasyonları göle akar hale geldi. Aynı durum Sera Gölü’nde var.

KADERİMİZ GÖÇ ETMEK

Kadıralak Yaylası’nda tam bir doğa katliamı var. Binalar yükseliyor, hızla betonlaşma var. Şehir her alanda sahipsiz. Yatırım Adası hemen gelecekti ama yattı. Karadeniz’in en büyük limanı yapılacaktı ama ben göremedim. Karadeniz’in en büyük marinası yapılacaktı onu da göremedim. Karadeniz Bölgesi’nde çok büyük bir turizm merkezi yapılacaktı, kültür merkezi yapılacaktı. Bunların hiçbirisi olmadı. Ne yazık ki Trabzon kaderine terk edildi. Trabzon’un bir tek kaderi var. O da göç edip el kapılarında yaşamak.

ARSİN’DEN AKÇAABAT’A TÜNEL

Nüfusu 350 bin olan bir şehirde sorun trafik değildir, sorun zihniyettir. Yomra Kaşüstü’nde hiçbir mimari özelliği olmayan dalçık yerine Yomra’dan Akçaabat’a kadar bir metro planlaması yapsalardı Trabzon’un 50 yıllık trafik sorunu çözülürdü. İspir’den Erzurum’a tünel yapılıyor ama Arsin’den Akçaabat’a bir tünel yapılmıyor. Bunun mantığı nedir? Gümüşhane’den Zigana’ya tünel yapılıyor ama Arsin’den Akçaabat’a bir tane tünel yapılıp da Trabzon’un katledilmesinin önüne geçilmiyor.

Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi