İYİ Parti Trabzon Milletvekili  Hüseyin Örs, 4/B kadrolu sözleşmeli işçiler için önerge verdi, TBMM’de konuşma yaptı: “Kadrolu-sözleşmeli ayrımı ortadan kaldırılmalıdır.” dedi.

Örs, 4/B kadrosundaki personelin sorunlarını sıralayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mevcut düzenlemeye göre, süresiz 657'ye bağlı 4/B kadrosunda çalışanların dönem ve mazeret tayin hakkı bulunmamaktadır. 4/B kadrolu personelin atama ve yer değiştirme durumlarıyla ilgili olarak dönem tayini ile eş, sağlık ve eğitim mazeretleri başta olmak üzere, mazeret tayinlerinin yapılabilmesi için yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Becayiş ve görevde yükselme hakkı bulunmayan 4/B kadrolu personele bu hakları verilmelidir. Önceden kadro alan veya yeni düzenlemeye tabi aynı işi yapıp farklı maaş alan personelin durumu dikkate alınarak sosyal devlet ilkesine uygun olarak kadrolu-sözleşmeli ayrımı ortadan kaldırılmalıdır.” 

Ayrıca konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na soru önergesi veren Milletvekili Hüseyin Örs, önergesinin gerekçesinde  “657'ye tabi 4/B kadrosunda çalışan vatandaşlarımızın sorun, talep ve şikâyetleri zaman zaman basına yansımakta ve biz milletvekillerine de e-posta, telefon veya yüz yüze görüşme şeklinde iletilmektedir.” diyerek Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplandırılması için 4 soru sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün Bakana sorduğu sorular şu şekilde:
1- Bakanlığınızca ve hükümet nezdinde 4B’lilerin kadrolu pozisyona atanması ile ilgili bir çalışma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Yoksa herhangi bir çalışma yapılacak mıdır? 

2- Mevcut düzenlemeye göre süresiz 657’ye bağlı 4B kadrosunda çalışanların dönem ve mazeret tayin hakkı, bulunmamaktadır. 4B kadrolu personelin atama ve yer değiştirme durumları ile ilgili olarak dönem tayini ile eş, sağlık ve eğitim mazeretleri başta olmak üzere mazeret tayinlerin yapılabilmesi için yeni bir düzenleme çalışmanız var mıdır?

3- Mevcut düzenlemeye göre becayiş ve görevde yükselme hakkı da bulunmayın 4B kadrolu personele bu haklarının verilmesi için yeni bir düzenleme çalışmanız var mıdır? 

4- Önceden kadro alan veya yeni düzenlemeye tabi aynı işi yapıp faklı maaş alan personelin durumu dikkate alınarak, sosyal devlet ilkesine uygun olarak kadrolu-sözleşmeli ayrımının ortadan kaldırılması, ücret ve özlük haklarındaki adaletsizliğin giderilmesi için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Editör: Haber Merkezi