İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Kuvvetli,Maalesef ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Millet adına yapılan ya da yapılması gerektiğine inandığımız siyaset muktedir gücün varlığını devam ettirme aracı olmuştur.Bu güç İstanbul seçimlerine kumpas kurdu. Kimin eliyle?YSK eliyle.

İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali kararıyla YSK, hukuku katletmiş, adaleti yok etmiş ve vicdanları yaralamıştır. Ülkenin sorunlarından soyut; hırs, ego ve korkular iktidar partisinin sağlıklı düşünme, hareket etme yetisini yok etmiştir. Demokrasi, hukuk, adalet ve bunların birleşimi olan Cumhuriyet sorun yaşamaktan öte ortadan kaldırılmak üzeredir.

Ülkede hiçbir kuruma güven kalmamış, milletimizin bunları sandıkta devireceğine olan inancı örselenmiştir.Kahir ekseriyette bu kanaat hâkimdir.Bu gerçeklikler göz önündeyken iktidar partisi ve kayıtsız şartsız destekçisi tarafından YSK abluka altına alınmış ve ülke bugün bir kaosla baş başa bırakılmıştır.YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal gerekçesi olan Seçim Kurulları 16 Nisan’da da 24 Haziran’da da aynıydı. O zaman o seçimler de şaibeli. Onlarda iptal edilmesi gerekir.

Yüksek Seçim Kurulu üyeleri...

Kendinizi iktidarın huzurunda aklamış olabilirsiniz. Ancak tarihin ve Türk milletinin huzurunda sonsuza kadar hükümlü kalacaksınız. Kul hakkı yediniz, hak, hukuk ve adalete ihanet ettiniz.YSK kendini inkâr etmiş, oluşturduğu sandık kurullarını usulsüz göstererek İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar vermiş diyemiyoruz, vermek zorunda kalmıştır.Gerekli itiraz süreleri işletilmiş olmasına rağmen kimse sandık kurullarına itiraz etmemiştir.Seçimin ardından saray tarafından iptal kararı alındığı kanaatimizdir. Süreç kamuoyu oluşturma adına uzatılmıştır.Aynı sandıkta kullanılan 4 oyun 3'ünü kabul edip 1'inde iptal kararı vermek akla ziyandır ve hezeyandır. Bu kararla YSK daha önce şaibe kokan seçimleri de kesin şaibeli hale getirmiştir.

İyi Parti olarak YSK'dan talebimiz bundan önceki seçimlerde görev verdikleri sandık kurullarını incelemeleridir.

AKP kazanana kadar seçim yapmak, yaptırmak ve bu algıyı oluşturmak toplumumuzun aklıyla dalga geçmektir.

İttifak adayımızın ve ittifak yaptığımız partinin alacağı kararlara göre hareket edeceğimizin kamuoyunca bilinmesini isteriz. Desteğimiz devam edecek ve demokrasi bayrağını yere düşürmemek için verdiğimiz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Editör: Haber Merkezi