SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ilçe kongresinde aday olup olmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Altunbaş, kongrede yeniden gösterileceğinin sinyallerini vererek adaylığı için Genel Merkez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü söyledi. Altunbaş, “Biz Genel Merkezimizle, Bakanımızla görüşmemizi yaptık. Görüşme neticesinde gerekli değerlendirmeler yapılacak ve gerekli açıklama yapılacak. Henüz bize bir karar iletilmedi. Ama görüntü devam edilecek gibi görünüyor. Genel Merkez çalışmasına devam ediyor” dedi.

SON KARAR GENEL MERKEZİN
Son kararı Genel Merkezin vereceğini kaydeden Altunbaş, “Bire bir görüşmeler yaptık. Bölge Koordinatörümüz Hacı Turan ile iki saate yakın görüştük. Görüşmeye Trabzon Bölge Koordinatörümüz de katıldı. Daha sonra geçen hafta da bakanımız ile görüştük. Genel Merkez de bakanımız ve milletvekillerimiz ile genel bir görüşme yapıp bir yol haritası çizecekler. Gerisi de Allah kerim Önümüzdeki pazartesi gününe kadar her şey netleşir” diye konuştu.

MAKAMDA GÖZÜMÜZ YOK 
Altunbaş, amaçlarının sadece partiye ve davaya hizmet olduğunu vurgulayarak “Bizim makam ve mevki de gözümüz yok. Parti için bu işi kim daha iyi yapabilecekse biz ona hem destek oluruz hem de görevimizi devrederiz. Hiç problem yok. Yeter ki samimi olsun. Allah rızası için çalışsın. Parti ve dava için çalışsın. Bizim derdimiz budur” şeklinde konuştu.

ÖMER BEY İLE KONUŞTUM
Ömer Odabaş’ın adaylığı ile ilgili de konuşan Altunbaş, “Ben zannetmiyorum. Ömer Beyin dediği şuydu; “Temel Başkan aday olmaz ise Genel Merkez de görevi bana verirse ben bunu yaparım” dedi. Onun haricinde söylenenler doğru değil. Ömer Bey ile ben bu konuyu görüştüm. Ama aday olabilir mi? Olur mu olur. Ömer bey de neticede bu partiye hizmet etmiş ve yöneticilik yapmış. Hala da hizmet eden arkadaşımız. O da olabilir, bizde olabiliriz. Buradaki amaç davaya hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi