AK PARTİ AÇIKLAYINCA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Pazar günü AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından gözler Millet İttifakı’nın çıkartacağı adaylara çevrildi. Millet İttifakı temsilcileri ilçeler konusunda büyük oranda anlaşırken 3 ilçede anlaşmazlık olduğu öğrenildi. Bu üç ilçe için yaşanan pazarlık anlaşmazlığının da aşılması için çaba serf ediliyor.

TONYA’DA ÇİFT ADAY
CHP ve İYİ Parti arasında yapılan görüşmeler sonucunda Ortahisar Belediye Başkan Adaylığı konusunda CHP’li Salih Akyüz için mutabakat sağlandı. Çaykara, Tonya ve Yomra ilçeleri için ise ittifak partileri görüş birliğine varamadı. Tonya Belediye Başkan Adaylığı için iki partinin de aday çıkartabileceği öne sürülürken Çaykara ve Yomra’nın İYİ Parti’ye bırakılması bekleniyor.

AKÇAABAT İYİ PARTİ’DE
Yapılan anlaşmaya göre Akçaabat,  Araklı, Arsin,  Çarşıbaşı (Mehmet Turan), Dernekpazarı (Cevdet Cemal Cansız), Köprübaşı, Şalpazarı (Mehmet Öngöz) adaylıkları İYİ Parti’ye bırakılacak. Beşikdüzü (Ramis Uzun), Düzköy (Fehmi Köroğlu), Hayrat (Ahmet Hasan Çebioğlu), Maçka (Musa Turan), Of (Hilmi Saral), Sürmene (Yaşar Emin), Vakfıkebir (Emin Uludüz) belediyeleri için ise CHP aday çıkartacak.

Editör: Haber Merkezi