İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı Neşe Ay, Üniversite mahallesi ve Bostancı mahallesinde bulunan esnafları ve halkını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Vatandaş ile fikir alışverişinve bulunan Ay, "Esnafımız önce, “beterin de beteri var” diyerek haline şükrediyor ve ardından dertlerini, sorunlarını sıralıyor. “Son yıllarda çektiğimiz sıkıntıyı hiçbir zaman çekmedik. İşler çok düştü. Para yok,  veresiye isteyen çok, müşteri veresiye yaz diyor, yazıyoruz...” diye ifade etti.

TÜİK verilerine göre, tereyağı fiyatını bir yılda yüzde 35 artırırken, sütte yüzde 24 ve yumurtada da yüzde 21’lik fiyat değişimleri görülüyor. Patatesin kilogram fiyatı yüzde % 94, soğanın ise % 212 yükseldi. Bundan bir yıl önce soğanın kilogramının halde 60 kuruş ile 1 lira arasında alıcı bulduğu göz önüne alındığında, bir yıllık farkın yüzde 400 olduğu görülüyor. “Mazotun 6 liraya olduğu yerde patatesi de kilosunu 6 liradan alırsınız” diye isyan etti sokakta ki vatandaş.

Türkiye’de 2017 yılında 4.8 milyon ton patates üretildi. Bu miktarın yaklaşık yüzde 5’i ise ihraç ediliyor. Petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki yükselişe paralel olarak çiftçinin artan giderlerinin de haziran ayında tüketiciye yansıdığı belirtiliyor. 

Kısacası, serzenişte bulunan esnaf, kredi ödemelerini zamanında yapamayan, bağkur  SSK primlerini bile ödeyemez hale gelen, kirasını ödemede zorlanan dert küpü  bir esnaf portresi ile karşı karşıyayız. 

İYİ Parti iktidarında; asgari ücretten kademeli olarak vergi alınmayacak, ücretlilerin vergi yükünü azaltmak için yeni vergi tarifesi oluşturulacak. Vatandaşımızın alım gücünü artırmaktır hedefimiz. Ayrıca çiftçilerin kullandığı mazotta % 50 indirim yapılacak.

Genel başkanımız sayın Meral Akşener’in dediği gibi “İnsan hikayelerini bilmeden, sorunlarını çözemezsiniz.” Halkımızın nabzını tutmaya, onları dinlemeye, onlara içinde düştüğümüz zorluklardan çıkış yolu olan projelerimizi anlatmaya devam edeceğiz." açıklamalarına yer verdi.

Editör: Haber Merkezi