Cumhuriyet Halk Partisi tarafından fındık fiyatlarındaki düşüşü protesto emek amacıyla düzenlenen ‘Fındık için adalet’ yürüyüşü 2. gününde devam etti. Yürüyüşün 2. günü Giresun’un Ordu sınırındaki Piraziz ilçe Belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişinin katılımıyla başlarken, yürüyüş öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir konuşma yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındık üreticisinin çok mağdur duruma düşürüldüğünü belirterek, “Yürüyüşümüzün 22 kilometrelik bölümünü Ordu’dan Giresun’un Piraziz ilçesine kadar tamamladık. Buradan Giresun Atatürk Meydanı'na kadar yürümeye devam edeceğiz” dedi.

ÜRETİCİ SESİNİ ARTTIRINCA
Torun, “Yürüyüşümüzün amacı 'Fındıkta Adalet' içindir. Üretici bir yıl boyunca emek verdiği ürünün karşılığını alamıyor. Biz sesimizi yükseltince Tarım Bakanı TMO’nun ödemeleri 15 günde değil peşin yapacağını açıkladı. Demek ki sesimizi yükseltince, hükümeti uyarınca istediğimizi alabiliyoruz. Bu aşamaya gelmeden her ortamda hükümetin fındıktaki yanlış politikalarını anlatmaya çalıştık. Şimdi de sesimizi bu yürüyüşle duyurmaya çalışıyoruz. Hükümette duymuş olmalı ki bir takım kararlar açıkladı fakat yeterli değildir. Şu anda 7.5 lira olan fiyat 8-9 liraya doğru yükselmeye başladı. Demek ki üretici sesini çıkartınca, hakkını arayınca buna duyarsız kalınmıyor” diye konuştu.

BAŞKA ÇARE KALMADI
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, fındık üreticisinin yanında olduklarını ifade ederek "15 yıldır ülkeyi yönetenler ülkenin tarım politikasını belirliyorlar. Aslında fındık bu ülkenin en önemli kozlarından biri. Dünyada fındıkta tek söz sahibi ülkeyiz. Fındık üreticisi dünyadaki çiftçilerin en mutlusu olması gerekirken, hatalı politikalar tarafından bir takım rant odaklarına gelir getiren ancak üreticisini üzen bir ürün haline geldi. Bu yüzden duruma isyan ediyor. Bunun sorunu bölge milletvekilleri mecliste gündeme getiriyor. Ancak yollara düşmekten başka çare kalmadı. Ancak şunu bilmelidirler çiftçilerin sorunları ortaktır. Çiftçiler, işçiler biri birlerinin sorunlarına destek çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU TRABZON’DA
CHP’nin öncülüğünde yapılan ‘Fındıkta Adalet Yürüyüşü ve Mitingi’ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün katılacak. Kılıçdaroğlu’nun bugün saat 12:45’de Trabzon Havalimanı’nda olacağını belirten CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Genel Başkanımızı hava alanından alıp Fındıkta Adalet Yürüyüşü ve Mitingi’nin son etabına katılacağız. Ardından Genel Başkanımız Giresun Atatürk Alanı’nda fındık mitingini gerçekleştirecektir ve ardından akşam yeni Trabzon Havalimanı’ndan Ankara’ya hareket edecektir. Karadeniz’in insanın geçim kaynağı olan fındık için yapılan bu mitinge partili, partisiz tüm halkımızı davet ediyorum, gelin fındığımıza sahip çıkalım” dedi.

Editör: Haber Merkezi