Yİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM’de yaptığı konuşmada Çaykur’u gündeme taşıdı. Çaykur’un iyi yönetilmemesi nedeniyle 3 yıldır zarara uğratıldığını ifade eden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, “Doğu Karadeniz Bölgesinde çay sezonu başladı. Ben de bugün burada Çaykur'u konuşmak, Çaykur'un ekonomik durumunun ve nasıl yönetildiğini ya da yönetilmediğini yüce Meclise arz etmek istiyorum.

Mevcut durumu özetleyen bir cümleyle sözlerime başlayacağım: Arkadaşlar, Çaykur, AK Parti döneminde kötü idare edilmiş, zararı katlanarak artan bir kurum hâline getirilmiştir. Çaykur, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında kâr eder durumdayken 2017 yılında Varlık Fonuna devredilmişti. İşte ne olduysa da o tarihten sonra olmuştur.

Çaykur son üç yılda zarar eden bir kurum hâline gelmiştir ve üç yıldaki Çaykur'un zararı 1 buçuk milyardan fazla durumdadır. Bu süreçte sanki pandemi Doğu Karadeniz'e uğramamış, bu Covid-19 çay üreticisini pas geçmiş gibi davranan ama spor kulüplerine, televizyon ve radyolara; çay, şemsiye, kupa gibi hediyeliklere milyonlarca para döken Çaykur'un, neden zarar ettiğini sormak, sorgulamak hepimizin sorumluluğundadır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

SİYASETÇİLERİN DEPO MAKAMI
Çaykur’un yönetiminin yıllardır AK Partili isimlere teslim edildiğini ifade eden Örs konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görünen köy kılavuz istemez, buradan söylüyorum. Çaykur iyi idare edilmiyor. Kısa bir kronolojik hatırlatmada bulunmak istiyorum. 2003'te Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olan kişi 2011'de AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Aday yapılmayınca DOKAP'a başkan olarak atandı. Yerine de eski bir Milletvekili, AK Partili Milletvekili getirilip genel müdür yapıldı. 2018'de bu AK Partili, eski Milletvekili Genel Müdür istifa ettirildi. İstifasıyla boşalan makama yine daha önce AK Parti'den milletvekili aday adayı olan ama aday yapılmayan kişi tekrar atandı. Getirildi ama 2018'de getirildi ve daha bir yılı dolmadan istifa ettirilip 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapıldı ve seçildi. Onun yerine de AK Parti Rize İl Başkanı'nın kardeşi vekâleten atandı ama AK Parti'den Sakarya'da Büyükşehir Belediye Başkanı olan kişi, eski Genel Müdür tekrar Çaykur Yönetim Kurulu'na atandı. Koca bir büyükşehri idare ederken Çaykur yönetim kurulu üyeliğindeki ısrarınızın nedeni nedir. Çaykur, AK Partili siyasetçilerin depo makamı olmaktan çıkarılmalıdır. Çaykur, liyakat sahibi kişilere emanet edilmelidir."

Editör: Haber Merkezi