Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali Gençlik Kolları adına 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Açıklamalarda şunlar kaydedildi: 
"Avrupa'da birçok ülkenin bölünmesine ve işgaline neden olan İkinci Dünya Savaşı'nın yarattığı felaketin ardından uluslararası toplum, insan haklarının tanımlanmasına, desteklenmesine ve korunmasına odaklandı.

10 Aralık'ta kutladığımız Evrensel İnsan Hakları Bildirisi, bu ortak ilkelere süreklilik kazandırmış ve dünyanın gelişiminde son derece önemli bir rol oynamıştır.  Ancak yine de, neredeyse yetmiş yılın ardından, dünya çapında bu taahhütlerin yerine getirilmesi konusunda son derece geri kaldığımızı görüyoruz. Bu bağlamda tüm ülkelerin daha çok çalışması gerektiğinin bilincindeyiz.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, 10 Aralık 1948'de AB Genel Kurulu'nda oybirliğiyle kabul edilmişti. İçinde bulunduğumuz yılda ise, bu gelişmenin 70nci yılının 2018'de kutlanmasına yönelik bir yıllık bir kampanyanın başlangıcına imza atıyoruz. 
Bu yıl dönümüne hazırlanırken, hem hakların ve özgürlüklerin kısıtlanmasına, hem de dünyanın birçok ülkesinde sivil toplumun sürekli olarak küçülmesine tanık oluyoruz. 

Küçükali 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ortadoğu’da yaşananlar nedeniyle milyonlarca insanın yaşam hakkını yitirdiğini belirterek, yaşanan sorunlardan çıkış yolunun, insan haklarını merkeze alan bir hukuk olduğunu vurguladı.

Küçükali, tüm vatandaşların hukuk paydasında kucaklanması gerektiğini kaydetti. “Nerede bir insan hakkı varsa biz onu savunuruz, nerede bir insan hakkı ihlali varsa o ihlale karşı göğsümüzü siper ederiz” diyen  Küçükali, sözlerine şöyle devam etti; 

Tam 70 yıl önce bugün, 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu,  Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi’ni ilân etti. İkinci Dünya Savaşı’nın travmasını yaşamışların “bir daha asla” haykırışlarının yankısıydı bu…
 
70 yıl geçmesine rağmen hâlâ güncelliğini koruyan Beyanname’nin, insan hakları hareketi içinde özel bir yeri var.

“İnsan Hakları”, geniş anlamda, insanların insan olmaktan kaynaklanan haklarının tümünü belirler; dar anlamda da, olmazsa olmaz nitelikteki temel hakları… Bu haklar; ırk, cinsiyet, din ve statü ayrımı gözetilmeksizin insan onurunun gereği bütün hakları kapsar. Bu hakları “hukuk” tanır ve güvence altına alır.

Trabzon Ak Parti İl Gençlik Kolları olarak en başından beri biz, insan haklarının korunmasını, sadece kendi ortak iç ve dış politikalarımızın değil, aynı zamanda birliğin bir temeli olarak konumlandırdık.  Bizler tüm insan haklarını, sivil, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar arasında ayrım yapmaksızın, evrensel, bölünmez ve birbirine bağımlı olarak ele alıyoruz. Avrupa Birliği, insan hakları savunucularının dünya çapında birçok ülkede artan baskılara ve tehditlere maruz kalması karşısında, her gün insan haklarını savunmak için çalışan herkesin yanında durmaya devam edecektir. Bizler onları burada direk olarak anmasak da, yaptıkları işleri aktif olarak desteklemekteyiz ve desteklemeye de devam edeceğiz.  İnsan haklarına tam saygı, sürdürülebilir kalkınma, güvenlik ve uzun vadeli barış, demokratik ve dirençli her toplum için ön şart niteliğindedir. İnsan hakları ihlalleri asırlarca yaşanmışken ve halen yaşanıyorken; Dünya’da ve Türkiye’de evrensel insan hakları değerlerine ulaşılması mümkün değilmiş gibi görünse de, “önce insan, insanlık her zaman” diyeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün insanlık ideali ve sevgisini belirttiği “Biz kimsenin düşmanı değiliz! Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız”düşüncesinin savunucusu ve uygulayıcısı olacağız.

Bizler var oldukça umutlarımız sürecek, daima insanların içinde olarak, hep birlikte mücadele ederek farklılıkları değil, insanlığı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşanabildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi