NE İKTİDAR NE MUHALEFET
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen siyaset gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ve kurulacağı iddia edilen diğer siyasi oluşumlar ile ilgili açıklamalar yapan Pekşen ülkenin siyasette bir dip dalgası yaşadığını ve bu dip dalgasının çoğalarak büyüyeceğini belirtti. Pekşen, AK Parti ve muhalefet partilerinin ülkedeki sorunlara çözüm üretemediğini dile getirdi.

YENİ SİYASET ARAYIŞI VAR
Pekşen şöyle konuştu: “Ülkemizde yeni bir siyaset arayışı var. İktidar ve muhalefet sorunlara çözüm bulamıyor. Böyle olunca da doğal olarak vatandaş yeni bir arayış içinde. Tarımda, ekonomide, adalette ciddi sıkıntılar var. Seçim döneminde sorunları çözeceklerini belirterek oy isteyip daha sonra iktidara gelenler bir çözüm sunamıyor. Vatandaş da böylece farklı arayışlara girmek zorunda kalıyor. Bundan doğal bir şey de yok.”

VATANDAŞ CEZALANDIRIR
“Yerel seçimlerde başlayan siyasetteki pozitif görüntü dip dalga ile devam edecek. Çok uzak değil yakın süreçte partilerde tasfiye süreçleri başlayacaktır. Ancak şu da bir gerçek ki Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılarda ilk beşe girecek isimlerin kurduğu siyasi partiler bir fayda sağlamayacaktır. Bu ülkede yarattıkları sorunlarla vatandaşa bedel ödetenlerin sıkıntılara çözüm üretmesi beklenemez. Vatandaş artık din üzerinden siyaset yapanları cezalandıracaktır.”

Editör: Haber Merkezi