SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Saadet Partisi Trabzon İl Teşkilatı, 7. Olağan Kongresini 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi. Kongreye partililer yoğun ilgi gösterirken kongrede tek liste ile il başkanlığına aday olan Cevat Kurt, delegelerin tüm oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Kongreye CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen ile CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de katıldı. Kongrede Genel Başkan Karamollaoğlu önemli açıklamalarda bulunarak Trabzon’da yüksek katlı binalara dikkat çekti. Karamollaoğlu, “İstanbul'a kimlerin ihanet ettiğini anladık da, Trabzon'a kim ihanet etti? Bunu anlamakta zorluk çekiyorum” dedi.

İşte Karamollaoğlu’nun açıklamaları:
İSTANBUL RANTA KURBAN EDİLDİ

İstanbul Türkiye’mizin en güzel şehri. Geçmişte baş şehirdi bugün yine olabilir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadesi ile eğer bu şehre ihanet edilmişse, bu şehri yeniden derleyip toparlamak bize, Milli Görüşçülere düşer. Milli Görüşü terk edip başka ideallerin düşüncelerin peşinden koşanlar İstanbul'u ihya edemezler. İstanbul ranta kurban edildi. Yeşillikleri kayboldu. Tarihi eserleri yüksek binaların arasında görülmez oldu. Yüksek binalar tarihi eserlerimizi gölgeler hala geldi. Her geçen gün nüfusu aratan, problemi artan bir şehir.

TRABZON’DAKİ BİNALAR ŞOK ETTİ
Bize İstanbul'un problemlerini nasıl çözeceksiniz, diye sorduklarında; bizim ilk cevabımız, İstanbul'a şu anda yapılan göçün durdurulmasını sağlayacağız. Anadolu'da yaşayan insanlar kendi yaşadıkları illerde, ilçelerde, köylerde kendi geçimlerini sağladıklarında İstanbul'a göç duracak. Hatta İstanbul'a olan göç tersine dönecek Anadolu'ya olacak. Yüksek binalar, çarpıtılmış projeler, ne İstanbul'umuz ne de başka illerimizi ihya edebilir. Trabzon'dayım. Buraya gelirken gördüğüm yüksek binalar beni şok etti. İstanbul'a kimlerin ihanet ettiğini anladık da Trabzon'a kim ihanet etti? Bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Editör: Haber Merkezi