Çarşıbaşı ilçesi ziyaretinde gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin kamuoyunun yanıltıldığı gibi önergeyi reddetmediğini dile getirerek “Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Meclisinin böyle bir karar almaya yetkili olmadığına hüküm verdi” ifadelerini kullandı. 

MECLİS ÖNERGEYİ REDDETMEDİ

Aralık ayının son meclis toplantısında gündeme gelen konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu “Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde bir meclis üyesi tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi binaları tabelalarının başına T.C. ibaresinin getirilmesini ve Meclisin bu yönde karar almasını isteyen bir önerge verildi. Trabzon’da birkaç gündür bu tartışma yapılıyor. Bizler her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çatısı altında var olmaktan çok büyük bir onur ve şeref duyuyoruz. Bizim başka bir devletimiz, bayrağımız yok. Türkiye Cumhuriyeti bizim ortak paydamızdır ve hiçbir tartışmaya konu edilmemelidir. Tamamen siyaset üstüdür ve toplumun tamamının kabul ettiği bir ortak değerdir. Günlerdir kamuoyunda belirtildiği gibi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bu önergeyi reddetmedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Meclisinin böyle bir karar almaya yetkili olmadığına hüküm verdi. Bu idari bir konudur ve Başkan ile idarenin değerlendirmesi gerekir. Meclislerin böyle bir karar alma yetkisi hukuken yoktur. Yıllarca Ankara’da bu işin mevzuat boyutunda çalışan bir kişiyim. Biz orada Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin böyle bir karar almaya yetkisi olmadığını tespit ettik ve bıraktık” şeklinde konuştu.  

İSTİSMAR ETMEK İSTİYORLAR 

“Biz hem binalarımız içinde hem de yazışmalarımızda T.C. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ibaresini kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Zorluoğlu “Bunun için Belediye Meclisinden karar almaya ihtiyaç yok. Bu idarenin takdirinde olan bir konudur. Günlerdir bu konuyu istismar etmek isteyenler oluyor. Siyasi tartışmalarla sanki Trabzon Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti ibaresine karşıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu doğru değildir. Tekrar tekrar söylüyorum T.C. ibaresi bizim için ancak bir şeref kaynağı olur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşıyor olmak ve bu Cumhuriyet içerisinde bir belediye olmak Trabzon’a ancak gurur verir, onur verir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi