Dün AKP ve CHP’yi kaleme almıştık. Bugün İyi Parti, MHP ve Saadet’le devam ediyoruz.

İyi Partideki gündem ise Ortahisar’daki istifa ve yeni başkan.

Mevcut Başkan Muhammet Erkan istifa etti, yerine Erdal Uzun atandı. İstifa gerekçesi kamuoyuyla paylaşılmadı. Ancak böyle es geçilmesi taraftarı değiliz. Ayrıntılar mutlaka yazılmalı. İyi Partinin resmî görevdeki kaynakları bu durumu paylaşmadığı ve paylaşmayacağı için biz araştırdık ve bazı iddialara ulaştık. İşte istifanın bize göre olan ve edinebildiğimiz gerekçeleri:

1-Muhammet Erkan, MHP’deki muhalif harekete ve İyi Partiye Trabzon’da en başından beri “il başkanı olma” hayaliyle katıldı. Bu anlamda öne çıktı ancak olamadı. Dolayısıyla İl Başkanı Azmi Kuvvetli’yle bu anlamda karşı karşıya gelmeleri çok doğal.

2-Azmi Kuvvetli ile Muhammet Erkan, Büyükşehir’e Atakan Aksoy isminin aday gösterilmesi konusunda karşı karşıya geldi. Kuvvetli, Aksoy’u aday gösterdi ancak Erkan buna karşı çıktı. Karşı çıkmasında da haklıydı. Atakan Aksoy isminin adaylığı, adaylık propagandası ve sonunda aldığı oy fiyaskosu hem Kuvvetli’yi hem İyi Partiyi zor duruma soktu.

3-Seçimden beri ikili arasında esen buz gibi havanın ardından il kongresinde üstten yeniden “il başkanlığı” talimatı alan Azmi Kuvvetli, Ortahisar delegelerini etkin bir şekilde belirleyebilmek için yeni bir ilçe başkanıyla hareket etmek istedi.

***

MHP’den gövde gösterisi

MHP Trabzon İl Başkanlığı uzun bir aradan sonra ilk defa kamuoyu önüne çıktı. Parti teşkilâtları uzun süredir yürüttüğü üye kaydı çalışmalarını geçtiğimiz günlerde neticelendirerek bir toplantıyla bu başarısını taçlandırdı. İlçe teşkilâtları Trabzon genelinde 800’ü aşkın üye yaptı ve bu üyeler için rozet takma töreni düzenlendi.

Konuşmalar geçmişe takılmış durumdaydı. MHP’nin kuruluşundan bu yana siyasî süreci kürsüye çıkan isimler tekrar ettiler. Ana gündem ise kuşkusuz İyi Parti hareketiydi. Anlaşılan o ki MHP bu gündemden uzun süre kopamayacak. MYK Üyesi Süleyman Latif Yunusoğlu isim vermeden Meral Akşener’i ve Koray Aydın’ı da hedef aldı.

MHP’nin daha fazla toplum önüne çıkması gerekmekte…

***

Saadet kongreye hazırlanıyor

Saadet’te ise genel merkez kongresinin ardından ilçe ve il kongreleri yapılma kararı alınmıştı. Kurultay yapıldı. Şimdi sıra ilçelere ve ile geldi. Ortahisar ve ilden söz edelim. Ortahisar İlçe Başkanı Murat Özcan’ın 12 Ocak’ta yapılacak ilçe kongresinde görevi bırakacağını öğrendik. Özcan görevi, yönetim kurulundan Burak Turan’a devredecek. Şimdilik Ortahisar’da başkaca aday görünmüyor. Özcan muhtemeldir ki il yönetiminde de yer alabilir. Trabzon siyasetine çok da eski olmayan bir süreçte giren Özcan, çizgisini hiç bozmadan genç ve dinamik yapısıyla renk kattı. Milletvekili adaylığına kadar giden siyasî süreçte Özcan’ı daha çok göreceğimize eminiz.

İlde ise tek aday Cevat Kurt… Partinin fedakâr ismi Kurt, tabandan büyük bir teveccüh görüyor ve adaylığını tüm Saadet Partisi tabanı destekliyor. İl başkanlığı sürecinde partiye önemli bir aşama kat ettirdi. İl kongresinin nisan-mayıs aylarında yapılabileceği ifade ediliyor.

Saygılarımla…